Pentru persoanele credincioase, iata ceea ce ar trebui sa facem:
1) Credinta-incredere in Dumnezeul Luminii.
2) Sa invatam sa ne rugam corect: „Si cum sa ne rugam, Doamne?” L-a intrebat unul dintre apostoli pe Iisus Hristos.– Va duceti noaptea in camaruta voastra si procedati asa: „Iata binecuvantati pe Domnul, toti slujitorii Domnului, care stau noptile in casa Domnului. Ridicati-va mainile voastre curate spre sfantul lacas si binecuvantati pe Domnul! Si Domnul sa va binecuvanteze din Sion! Domnul care a facut cerurile si Pamantul”.– Si cum anume sa ne rugam? Simplu, rostiti Tatal Nostru. Si atunci cand nu veti mai sti cum sa va rugati, cantati in Psalmi. Asta pentru ca Psalmii au in continutul lor mantre divine, algoritmi, programe de vindecare, pentru iertare si pedepsire, pentru a primi ajutor in diverse cereri.
3) Rugaciunea mintii in inima: ,,Doamne Iisus Hristoase Dumnezeul Nostru, milueste-ma pe mine pacatosul!”
4) Rugaciunea pentru aproapele, adica pentru sot, sotie, copii si parinti. Este necesar sa invatam sa ne rugam numai pentru cei benefici. In general, daca ei insisi nu se roaga, nu li se indeplineste mai nimic din ceea ce ne straduim noi sa le facem si sa-i ajutam.
5) Sa-i invatam pe copii nostri sa se roage inca de cand sunt mici pentru a-i obisnui cu rugaciunea. Numai prin rugaciune se reface canalul de legatura cu astralul si se incarca bateriile spiritului si sufletului fiecaruia. Nu prin mancare si bautura ori prin somn si analgezice.
6) Purtarea sfintei cruci ca simbol, nu ca decoratiune.
7) Postul este un izvor de rugaciune si tamaduire sufleteasca si trupeasca, si nici acesta dus pana la nebunie si devitaminizare.Este nevoie de blandete in toate.
8 ) Taina Sfantului Maslu.
9) Taina Sfintei Spovedanii.
10) Taina Sfintei impartasanii.
12) Participarea la slujbe si liturghii, ascultarea Evangheliilor.