12 SFATURI DE AUR pentru prevenirea cancerului, maladia teribila a vremurilor noastre

Cancerul este o boala teribila si, totusi, din ce in ce mai multi oameni sunt loviti de aceasta maladie. Cel mai bine ar fi sa evitam aparitia cancerului, nu sa incercam sa-l tratam. Asadar, ce putem face pentru a ne mari sansele de a evita aparitia cancerului in corpul nostru? Iata cateva sfaturi pertinente.
1. Mancati fructe si legume, in special cele cultivate in propria voastra regiune geografica si beti sucurile proaspat stoarse din acestea. In alimentatia zilnica ar trebui si se gaseasca cel putin un mar si legume crude sau fierte. Cele mai valoroase sunt legumele si fructele care prezinta un verde, portocaliu sau rosu intens (spanac, salata verde, castravete, fasole, mazare, rosii, sfecla, morcov, dovleac, para, mar etc.). Acestea furnizeaza corpului toate vitaminele, fibrele si mineralele esentiale, plus oxigen.
2. Atentie la gasimile consumate! Cunoasteti deosebirile dintre multele tipuri de grasimi? Grasimile sunt necesare in organism, in special la o varsta inaintata. Ce fel de grasimi sunt mai bune? Uleiurile vegetale, in special cele presate la rece, contin acizi si vitamine care ne prelungesc viata. Este o idee buna sa consumati in fiecare dimineata si seara o lingurita de ulei si, de asemenea, sa adaugati o lingura de ulei in salate. Trebuie limitat aportul de came, lapte si margarina.
3. Efectuati mai multe activitati fizice in afara casei si invatati sa respirati corect. Oxigenul din aer este esential pentru fiecare dintre miliardele de celule din corpul nostru si le ajuta sa se regenereze, incetinind procesul de imbatranire. Activitatea fizica ii permite oxigenului sa ajunga la toate celulele. De aceea este cel mai bine sa efectuam exercitii in aer liber.
4. Fiti veseli! Emotiile ne afecteaza nu doar mintea. Ele influenteaza cele mai multe reactii fiziologice din corpul nostru. Cand suntem ingrijorati sau iritati, sistemul nostru imunitar (sistemul natural de aparare al organismului) inceteaza sa mai produca hormonii T si B care, printre altele, ne protejeaza de infectii si de cancer. Atunci cand suntem fericiti si ne bucuram de viata, sistemul nostru imunitar devine mai puternic si ne poate apara mai bine sanatatea.
5. Gasiti timp pentru relaxare. Viata din lumea moderna este plina de tensiune si stres. Acestea nu pot fi evitate, dar nici nu ar trebui sa le lasam sa se acumuleze. Permiteti-va putin timp pentru a face lucruri care va plac – mergeti in camera voastra si ascultati muzica preferata sau plimbati-va prin padure. Este util sa petreci un timp de unul singur (3-5 minute), sa te relaxezi si sa uiti de toate necazurile.

6. Mentineti-va mintea ocupata. Cu cat mintea lucreaza mai mult, cu atat este mai capabila sa faca fata stresului. Indiferent de varsta, stimulati centrii cerebrali care sunt responsabili pentru memorie. Cititi carti, vizitati muzee, luati lectii, jucati sah – cu alte cuvinte, folositi-va capul.
7. Dormiti suficient de mult. Un somn odihnitor limpezeste mintea, relaxeaza muschii, reduce tensiunea sanguina, regenereaza sistemul hormonal si mareste imunitatea. Chiar si ranile se vindeca mai bine in timpul somnului. Persoanele private de somn timp de cateva zile prezinta simptomele unor boli psihice. Necesarul de somn pentru diversi oameni este diferit. Pentru unii, 4-5 ore sunt suficiente, in timp ce altii au nevoie de 8-10 ore. Ar trebui sa ne putem permite tot somnul pe care il necesita corpul nostru. Asta inseamna ca ar trebui sa ne simtim odihniti si proaspeti atunci cand ne trezim.
8. Invatati sa va bucurati de o plimbare. Este una dintre caile de mentinere a unui sistem imunitar puternic. Mentineti temperatura dormitorului in jur de 16-17 grade Celsius si faceti in fiecare dimineata si seara dusuri alternative reci si calde, pentru a ajuta la intarirea imunitatii.
9. Mancati mai putin. Aplicati principiul „mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam”. Mestecati alimentele incet si ridicati-va de la masa inainte de a va simti satul. Mancati mai multe produse naturale care nu sunt supuse unei prelucrari termice (in special prajitul indelungat).
10. Radeti mai mult. Rasul angajeaza mai multi muschi decat ati crede. El maseaza organele interne si stimuleaza sistemul digestiv. El usureaza durerile si inlatura inflamatiile. Cand radem, respiram mai profund, furnizand plamanilor mai mult oxigen. Creierul nostru produce serotonina – „hormonul fericirii”. In sfarsit, rasul contribuie adesea la spargerea ghetii in relatiile cu alti oameni.
11. Faceti dragoste. Medicina din Antichitate considera ca in uniunea dintre barbat si femeie exista elemente ale nemuririi. Actul erotic contribuie cel mai bine la refacerea armoniei corpului nostru.
12. Purificati-va trupul. Nu uitati ca starea lui interioara se va reflecta in aspectul dumneavoastra exterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate