Jules Verne -Scriitorul SF care a Anticipat Viitorul științei și tehnologiei Omenirea.Ro


Jules Verne și-a câștigat locul binemeritat în istoria literaturii, fiind unul dintre cei mai importanți și vizionari scriitori SF. Cărțile lui au marcat copilăria unora dintre noi, cu aventurile eroilor săi, dar probabil că, la vârsta respectivă, nu ne-am gândit cât de inuitiv a fost scriitorul francez în raport cu invențiile viitorului.

Din poziția unui om care a trăit în secolul 19, Jules Verne a uimit cititorii cu povești despre gadgeturi, vehicule și alte invenții care au devenit realitate mulți ani mai târziu. A trăit în era navelor cu aburi și telegrafului, dar a fost capabil să își imagineze submarine electrice, module spațiale, reclame atmosferice și pânze solare, la fel cum Isaac Asimov a prezis dezvoltarea roboților inteligenți sau H.G.Wells a prezis ușile automate cu senzori de mișcare și bombele atomice.
Verne nu numai că a anticipat descoperirile de care ne bucurăm în prezent, dar a şi influenţat cursul istoriei, romanele lui fiind surse de inspirație pentru oamenii de ştiinţă. Simon Lake, unul dintre pionierii submarinelor, spunea că a fost serios influenţat de 20.000 de Leghe sub Mări, publicată în 1870. Romanul îl prezintă pe Căpitanul Nemo străbătând oceanele lumii, la bordul unui submarin gigant, Nautillus, cu săli luxoase și alimentat cu energie electrică.

📚 Primul meu E-book – TOP 12 joburi de acasa -https://gum.co/lnVNO
Instagram – http://www.instagram.com/flaviuscalin_insta
🔥 Devino membru Stellarium 👇👇👇
https://www.youtube.com/channel/UCYr3_r637rtGN97Fmh53kbA/join
⭐️VoiceOver & Owner- Flavius Calin
⭐️ Facebook – https://www.facebook.com/stellariumeducation
⭐️ Instagram – https://www.instagram.com/stellarium.youtube/?hl=ro
⭐️ Patreon- https://www.patreon.com/Stelarium/overview
⭐️ Paypal- https://www.paypal.me/Stelarium
⭐️ Mail- [email protected]

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate