Omul care a vorbit cu Dumnezeu | Minune sau Escrocherie? Omenirea.Ro


Conform relatărilor lui Petrache Lupu însuși, relatări pe care le repeta cu ocazia fiecărei predici pe care o ținea oamenilor, evenimentele s-au petrecut în felul următor:
„Iată ce spune. Vineri, întâia Vineri, a fost în sat.

La scăpătatul soarelui s’a întors la târlă. în drum, lângă tufa de plop, i s’a arătat un om bătrân, un moș. Era gros, zice Petrache și arată cu brațele : așa de gros. Avea păr mare și alb tot părul. Barba până la-brâu, albă. Mustața mare, albă. Haina albă ca mătasa. Nu călca pe pământ. Plutia la două palme dela pământ. Răspândia un miros frumos. L-a întrebat pe Petrache unde se duce, și Petrache a răspuns că se duce la târlă, îi era frică. Moșul – așa zice el – Moșul i-a spus să meargă să spună oamenilor și preoților să țină duminecile și sărbătorile. Când popa trage clopotul, nu numai unii să vină la biserică și alții la furat porumb în țarină. Copiii să cinstească părinții. Dacă nu se vor face buni, cu foc vor fi pedepsiți.

A trecut o săptămână, dar Petrache n’a spus nimic, nimănui. Nu că i-ar fi fost frică de cineva, dar ca să nu râdă lumea. A doua Vinere iarăși i s’a arătat Moșul. L-a întrebat: de ce n’ai făcut ce ți-am poruncit ?

El s’a rugat să-l ierte. Moșul i-a spus: Să-ți faci datoria. Dar iarăș a trecut o săptămână și n’a spus nimănui. Nu că s’ar fi temut, dar să nu râdă lumea. In Vinerea a treia, în acelaș loc, lângă tufa de plop ia eșit Moșul în cale. Cu glas gros și tare ca tunetul l-a întrebat: De ce n’ai spus oamenilor ? De ce nu ți-ai făcut datoria ? El s’a rugat din nou să fie iertat. Să mergi, zicea Moșul, să mergi să spui. El a zis că nu poate să meargă la lume. Cum să merg la lume, să râdă lumea ? Moșul i-a spus să nu se teamă. El îi va ajuta să nu se teamă de nimeni, când va spune ce-i poruncește Moșul

surse
https://ziare.com/cultura/istoria-culturii-si-civilizatiei/minunea-de-la-maglavit-omul-care-a-vorbit-cu-dumnezeu-1048929
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/maglavit-miracol-sau-escrocherie
wikipedia

📚 Primul meu E-book – TOP 12 joburi de acasa -https://gum.co/lnVNO
🔥 Devino membru Stellarium 👇👇👇
https://www.youtube.com/channel/UCYr3_r637rtGN97Fmh53kbA/join
⭐️VoiceOver & Owner- Flavius Calin
⭐️ Facebook – https://www.facebook.com/stellariumeducation
⭐️ Instagram – https://www.instagram.com/stellarium.youtube/?hl=ro
⭐️ Patreon- https://www.patreon.com/Stelarium/overview
⭐️ Paypal- https://www.paypal.me/Stelarium
⭐️ Mail- [email protected]

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , masini in rate