GSP tiparit moare, Tetelu crede in resuscitare, Tudor in parastas, Gojira uwu. | LCN Podcast Omenirea.Ro


În această ediție a podcastului „La cererea nimănui” cu Tudor, Gojira și Tetelu, se discută despre cine a vandalizat Cetatea dacică de la Căpâlna, ediția de print a Gazetei Sporturilor, care a fost închisă peste noapte, aurora boreală vizibilă pe cerul României, precum și despre alte subiecte actuale.

A fost vandalizată Cetatea Dacică de la Căpâlna, din Alba. Una dintre explicaţiile la care se gândesc oamenii este un ritual straniu, pentru că mai multe artefacte de pe vremea dacilor au fost tăiate, prinse pe un panou şi stropite cu vopsea roşie. Reprezentanţii Muzeului din Alba, de care aparţine cetatea, au deja în vizor câţiva potenţiali vinovaţi.

Cetatea dacică de la Căpâlna se află la 20 de kilometri de Sebeș, în inima munților Orăștiei. Un loc superb, care găzduieşte rămăşiţele unei construcţii cu o vechime de peste 2.000 de ani. O fortificație care se află în patrimoniul UNESCO.

Zilele trecute, mai multe artefacte dacice care aparțin Cetății au fost tăiate cu flexul și stropite cu vopsea roșie, iar panourile informative au fost vandalizate. Poliția a deschis o anchetă, iar reprezentanții Muzeului Unirii din Alba Iulia, în grija cărora se află cetatea, au deja un cerc de suspecți.

Vandalizarea a distrus o bucată de istorie. Fortificațiile Costeşti, Baniţa, Tilişca și cetatea de la Căpâlna formau o reţea de apărare în jurul Sarmizegetusei Regia, iar de aici se vede toata Valea Sebeşului.

Nu e prima dată când persoane rău intenţionate vizitează locul. Un colier cu pandantive din aur şi doi cercei, sustraşi din situl arheologic de la Căpâlna, au fost recuperate de autorităţi în 2009, dupa patru ani de căutări inclusiv la nivel internaţional. După furt, tezaurul fusese vândut în Germania şi Serbia.

Sursa: observatornews.ro

In Mici We Trust: https://www.facebook.com/InMiciWeTrust

Dacă ți-a plăcut, dă cu share!

Follow us on the web:

#lcn #gojira #tudor #tetelu #lacerereanimanui #podcast #happyfish

Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Gojira: https://www.instagram.com/dj_gojira/

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate