Bogdan Simion Mihai: “Daca ai rabdare, gasesti nestemate oriunde…” Aproximativ Discutii cu Gojira Omenirea.Ro


Nu rata cel de-al patrulea podcast din seria specială „Aproximativ discuții”, cu Gojira, realizată în colaborare cu ”Ordinul Arhitecților” din Bihor, care îl are ca invitat pe Bogdan Simion Mihai.
În cadrul show-ului se discută despre: Casa Darvas – La Roche , Familia Darvas, Istoria și arhitectura casei, precum și alte subiecte captivante.

Casa Darvas – La Roche este una dintre cele mai de preţ bijuterii arhitectonice ale oraşului Oradea, fiind construită între anii 1909 şi 1912 de către fraţii László şi József Vágó în stil Art Nouveau-Secession.

Situată pe strada Iosif Vulcan, la nr. 11, cocheta clădire este unică prin frumuseţea şi modernitatea sa, putând sta alături de cele mai originale creaţii arhitecturale europene de la începutul secolului XX.
Bogdan Mihai Simion (n. 29 aprilie 1991, Râmnicu Vâlcea, Vâlcea, România) este un artist român, culegător de muzică tradițională și lăutar, unul dintre ultimii cântăreți la cobză din România.
Bogdan Simion Mihai este și doctor în Litere, actor, scriitor. S-a apucat de muzică la 15 ani. Este cel mai tânăr cobzar din România și unul dintre ultimii cobzari din țară noastră. A cules muzică de la lăutari bătrâni, a cutreierat prin sate uitate de lume şi a învăţat muzică ţărănească autentică chiar în locul în care a fost creată.

A fost membru fondatorul al formației Antrepriza Muzicală, alături de naistul Victor Matei, unul din discipolii lui Gheorghe Zamfir, fiind activi între anii 2008 și 2010. A făcut parte din formația Banda Agurida a Loredanei Groza și a colaborat cu Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks și Les Elephants Bizarres. A susținut concerte de muzică lăutărească cu formația Lăutarii de mătase.
A lucrat la coloana sonoră a documentarelor Flavours of România și Wild Carpathia realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley.
La 1 mai 2021, a publicat albumul Valahia în Demol, alcătuit din cântece din Muntenia și Oltenia anilor 1800. Albumul a fost produs de Adrian Despot.

Surse: oradea.ro, wikipedia, stirileprotv.ro

Follow us on the web:

Patreon: https://www.patreon.com/aproximativgojira
TikTok: https://www.tiktok.com/@aproximativdiscutii
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Gojira: https://www.instagram.com/dj_gojira/

#gojira #bogdansimionmihai #aproximativdiscutii #podcast #happyfish

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate