#88 | Maria Popistașu | „Sunt ăl mai prost public pentru filmele mele.” | B&M cu Petcu & Zob Omenirea.Ro


Maria Popistasu vorbește despre: Florin Piersic, Studenție, Filme, Scenarii, „Taximetriștii”, precum și alte subiecte interesante, pe care le poți descoperi în cea mai recentă ediție a podcastului „Boomerul și Milenialu”, cu Silviu Petcu și Alexandru Zob.

Maria Popistașu (n. 21 ianuarie 1980, în București) este o actriță română de teatru și film.

A absolvit Liceul de Arte în 1998 , iar în 2002 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale, secția actorie.

Cariera sa cinematografică a început odată cu „Gunpowder, Treason & Plot”(2004), film care a câștigat Marele Premiul FIPA Da OR. Pentru miniseria „Sex Traffic”(2004) renunță la teatru. Acest rol îi va aduce premiul Gemini pentru rol secundar. Un an mai târziu joacă în rolul Anei, în „Crash Test Dummies”, film care câștiga premiul special al juriului la festivalul Cinessonne și premiul special pentru scenariu (Festivalul de film Diagonale). A apărut, de asemenea, în numeroase reclame TV și și-a împrumutat vocea unor personaje de desen animat.

Însă rolul cel mai important al carierei sale, de până atunci, îl obține în filmul românesc „Legături bolnăvicioase”, apărut în 2006, care a fost prezentat și la Berlin . O mică introducere în lumea acestui film: Fără a primi prea multe informații biografice despre personaje, și fără obișnuitele ritualuri de curtare, Cristina, alias „Kiki” (Maria Popistașu), povestește în fundal cum a întâlnit-o pe Alex (Ioana Barbu) în prima ei zi la facultate și cum, treptat, s-a îndrăgostit de ea. Relația lui Kiki cu fratele ei mai mare, Sandu (Tudor Chirilă) , nu e niciodată explicată clar, deși băiatul se comportă ca un iubit gelos. E o poveste subțire, dar nu e nimic tragic în asta, mulțumită unui joc actoricesc impresionant din partea Mariei Popistașu în rolul extravertitei Kiki și a Ioanei Barbu , în rolul mai liniștitei Alex. Pentru rolul din acest film ziarele au numit-o „demon frumos și seducător”.
A lucrat la numeroase reclame radio și tv, împrumutându-și vocea și unor personaje de desene animate.

Maria a mai colaborat și cu Teatrul Național din București pentru spectacole precum: „Cadavrul viu” (L.N. Tolstoi), regizat de Gelu Colceag sau „Trei surori” (A.P.Cehov) în regia lui Yuri Krasovski.

Surse: Wikipedia, cinemagia.ro

Îți mulțumim că ne susții cu like, share, subscribe și gânduri bune!

Follow us on the web:

Patreon: https://www.patreon.com/boomerulsimilenialu
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Zob: https://www.facebook.com/alexandru.zob
Petcu: https://www.facebook.com/silviu.petcu.50

#zob #petcu #boomerulsimilenialu’ #podcast #happyfish

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate