Anghel Damian: „Disney mi-a pus termopane!” | Aproximativ Discutii cu Gojira | Podcast Omenirea.Ro


Anghel Damian este invitat în ediția de astăzi a podcastului „Aproximativ discuții” cu Gojira, în care discută despre: Film, Teatru, Televiziune, Carieră, Peripeții din viața personală, Planuri de viitor, precum și alte subiecte captivante.

Anghel Damian, pe numele său întreg Dumitru Damian Anghel Mihai, s-a născut pe 9 august 1991, în București. Este fiul cineaștilor Anca și Laurențiu Damian. Este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ” I.L.Caragiale” secția Actorie, clasa prof. Adrian Titieni. A jucat în filme studențești, producții UNATC, producția Hallmark „William and Catherine: A Love Story”. A câștigat premiul pentru cel mai bun actor la festivalul internațional CinemaIubit 2011, pentru rolurile din scurt-metrajele „Lumea se descompune în fapte”, „Titan” și „Ce ai?”.

În anul 2013, își face debutul în lung-metraj cu filmul „Roxanne”, care participă la Festivalul de Film de la Locarno. Tot în anul 2013 este cooptat în serialul de televiziune „Îngeri Pierduți”. A fost premiat la Gala Hopo a tânărului Actor cu cinci premii, printre care și premiul Teatrului de Comedie pentru cel mai bun actor. În anul 2014, acesta a fost desemnat unul dintre cei mai importanți 20 de tineri actori europeni. Anghel s-a implicat și în producția de film și teatru, producând astfel două scurtmetraje și co-producând alte nenumărate piese, în teatrul independent.

Primul său lungmetraj a fost cel denumit „Aventura fantastică a Maronei”, care a avut premiera în cadrul Festivalului Annecy 2019. Datorită parcursului său glorios în lumea actoriei, Anghel a fost numit consilier personal în managementul teatrului, încă din luna decembrie a anului 2015, pentru ministrul Culturii, până în luna ianuarie a anului 2017. Apoi tot în anul 2017, însă de data această în luna mai, tânărul actor Anghel Damian a fost angajat ca actor la Teatrul de Comedie din București, obținând ulterior și rolul principal în serialul TV denumit „Anii de sâmbătă noapte”, creat de Nae Caranfil.

În anul 2018, Anghel Damian a început să colaboreze cu regizorul Andrei Șerban, un regizor de teatru de renume mondial, obținând astfel un rol principal, în două dintre producțiile sale: „Don John în Much Ado about Nothing de Shakespeare” și „Treplev în Pescărușul lui Cekov”. Acesta a regizat și primul său scurtmetraj denumit „Michelangelo”, care a avut premieră în luna iunie a anului 2018, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transylvania, acolo unde a câștigat și Premiul Special al Juriului. Astfel, Anghel a devenit grant al noului fond înființat „Lucian Pintilie” și a început să lucreze la al doilea scurtmetraj al său, denumit „Celed”. În anul 2019, acesta a devenit autorul unuia dintre cele mai de succes seriale TV românești, „Vlad”. În 2022 devine regizorul serialului „Clanul”.

Anghel este într-o relație cu Theo Rose, cei doi urmând să devină părinții unui băiețel în vara acestui an.

Surse: cinemagia.ro, kfetele.ro

Follow us on the web:

Patreon: https://www.patreon.com/aproximativgojira
TikTok: https://www.tiktok.com/@aproximativdiscutii
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Gojira: https://www.instagram.com/dj_gojira/

#gojira #argatu #aproximativdiscutii #podcast #happyfish

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate