CUT EP. 4 | Tierlist: Mancare traditional romaneasca „Cu Scuzele de Rigoare” | Gojira si Raul Gheba Omenirea.Ro


În cea mai recentă ediție a podcastului „Cu scuzele de rigoare”, Gojira și Raul Gheba, fac un tier list de mâncare românească.

Poți urmări podcastul integral aici: https://www.patreon.com/aproximativgojira

Bucătăria românească este formată din toate felurile de mâncare gătite, în mod tradițional, în spațiul geografic locuit de români. Este alcătuită din mai multe categorii de feluri de mâncare, precum gustări calde și reci, supe și ciorbe, preparate din pește, un număr mare de feluri principale bazate pe carne (porc, vită, pui, vânat), preparate din legume (garnituri) și deserturi, multe având la bază un aluat din făină de grâu.

Bucătăria românească a fost influențată, în mod istoric, de bucătăriile vecine, mai ales de cea maghiară în Transilvania, de cea turcească, bulgară și greacă, în Țară Românească și Dobrogea și de bucătăria rusă și ucraineană în Moldova. După jumătatea secolului XIX, bucătarii români au împrumutat elemente și din bucătăriile din Europa de Vest, cu precădere din cea franceză.

În bucătăria românească tradițională se folosesc relativ puține condimente. Pătrunjelul, mărarul, leușteanul sunt între cele mai folosite ierburi aromate, dat fiind că pot fi cultivate cu destulă ușurință. Leurda, anasonul, măcrișul, măghiranul alături de cimbru, ceapă, usturoi și boia – dulce și iute – sunt, de asemenea, des folosite. Tarhonul este utilizat mai ales în vestul țării, iar busuiocul este un condiment care a început să fie folosit mai frecvent în ultimele decenii. Fiind socotit o plantă sacră, busuiocul nu se folosea tradițional pentru aromatizarea mâncărurilor.
Astăzi, datorită rapidei circulații a mărfurilor și informației, în bucătăria românească au fost adoptate condimente folosite frecvent în țări europene, dar și asiatice.

Surse: wikipedia, hendi.ro

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe să le placă și altora!

Follow us on the web:

Patreon: https://www.patreon.com/aproximativgojira
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Gojira: https://www.instagram.com/dj_gojira/
Raul: https://www.instagram.com/domnulraulgheba/

#gojira #raulgheba #cuscuzelederigoare #podcast #happyfish

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate