Ministrul Digitalizarii Sebastian Burduja: „Un calculator nu ia spaga!” | Aproximativ Discutii Omenirea.Ro


Sebastian-Ioan Burduja este invitat astăzi la cea mai recentă ediție a podcastului „Aproximativ discuții” cu Gojira, în care discută despre: Candidatura independentă, Experiențele pe care le-a avut atunci când a studiat la Harvard, Planurile sale de viitor și alte subiecte interesante,

Sebastian- Ioan Burduja este un om politic român. S-a născut pe 18 iunie 1985 în București.
Este vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL) și președintele filialei PNL Sector 1 – București. În decembrie 2020 a fost ales deputat al Partidului Național în circumscripția nr.42 București. În dată de 3 mai 2022 a ocupat funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării din cabinetul lui Ciucă. A fost până în august 2019 președintele și fondatorul partidului Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), lansat în ianuarie 2016. A fondat și condus Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români).

A efectuat stagii de practică în cadrul ONU – Comisia Economică pentru Europa, la Geneva, în cadrul companiei de consultanță MCKinsey & Co., la Bucureșți, precum și la Ministerul Afacerilor Externe – Divizia NATO, la Național Endowment for Democracy (Washington DC) și la Freeman Spogli Institute for Internațional Studies (Stanford CA), unde a colaborat ca asistent al reputatului analist politic, Prof. Dr. Larry Diamond. La Harvard a colaborat, printre alții, cu profesorii Steve Jarding și David Gergen .

Între 2011-2012 a fost consultant al DalbergGlobal Development Advisors, companie de consiliere strategică care dezvoltă strategii de țară și proiecte de dezvoltare la nivel înalt pentru țările emergente, în parteneriat cu organizații ca G20, Banca Mondială, Organizația Națiunilor ș.a.
(PACT). PACT s-a remarcat prin mai multe proiecte noi, printre care: Pactul pentru cetățeni, platforma candidez.eu pentru susținerea tuturor candidaților independenți și contestarea candidaturilor la alegerile locale a unor candidați suspectați de fraudarea listelor de susținători. Partidul a desemnat 100 de candidați la alegerile locale din iunie 2016.

Este unul dintre principalii promotori ai protestului din 10 august #diasporaacasa. În iunie 2018, se înregistrează cu telefonul mobil în aeroportul Otopeni și își spune povestea revenirii acasă după anii petrecuți în SUA, cu apelul către diaspora să vină la București pe 10 august. Clipul a devenit viral, ajungând la peste 1,5 milioane de români.

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri , inaugurează la Albă Iulia monumentul „Capsula Timpului România 2118” , care reunește 200 de mesaje pentru viitor din partea unor personalități ale prezentului: „Monumentul în formă de sferă, care reprezintă globul pământesc și milioanele de români din întreaga lume, este amplasat în Șanțurile Cetății Alba Carolina, în lateralul Podului Unirii, în apropierea celor două Catedrale și a Monumentului Unirii.

În ianuarie 2019, ca urmare a activității sale civice și politice, Sebastian Burduja este selectat de fundația germană Friedrich Naumann drept „unul dintre cei șase luptători pentru libertate din Europa de Est, în cadrul proiectului „Think Freedom”, iar povestea lui este transpusă într-un scurt documentar.

În august 2019, în cadrul Consiliului Național al PNL, a fost ales Vicepreședinte PNL la nivel național. Este numit și președinte interimar al filialei PNL Sector 1. Această funcție politică o va ocupa până în februarie 2020, atunci când va fi ales președinte cu drepturi depline.
A fost selectat de revista Forbes în prima promoție „30 sub 30” din România.
În ianuarie 2017 devine Managing Partner în cadrul companiei RISE Consortium și rămâne pe acel post până în decembrie 2019.

În Decembrie 2019 este desemnat ca Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice.
În 2020, a publicat cartea ”Planul Pentru România: 7 revoluții intelectuale pentru o țară în care vrem să rămânem”, la editura Litera.
Odată cu alegerile generale organizate în Decembrie 2020, devine deputat de București, funcție ce o deține în prezent.

Din 4 aprilie 2022, este consilier onorific al prim-ministrului.

Surse: cursdeguvernare.ro, Wikipedia

#gojira #sebastianburduja #aproximativdiscutii #podcast #happyfish

Follow us on the web:

Patreon: https://www.patreon.com/aproximativgojira
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Site: http://www.happyfish.ro/
Canal clips: https://www.youtube.com/channel/UCJKUYZ5OjRHl6LWOGujdolQ
Gojira: https://www.instagram.com/dj_gojira/

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate