Mister cu parfum de gloante. Cazul Alex Gazdac analizat de avocatul Radu Sora „La mintea lui Tetelu” Omenirea.Ro


Cazul Alexandru Găzdac este dezbătut în cea mai recentă ediție a podcastului „La mintea lui Tetelu”, moderat de Dragoș Mușat, care îl are că invitat special pe Radu Sora.

A fost corectă intervenția Poliției? S-ar fi putut proceda în alt fel?

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost împușcat în urmă cu doi ani, de 6 ori, de polițiștii bucureșteni chemați să-l liniștească pe tânărul confuz, care umblă în toiul nopții desculț și îmbrăcat doar în boxeri, prin blocul în care locuia.

Procurorii au decis, după doi ani de procese, să claseze dosarul morții lui Alexandru Găzdac dar, în urma apelului avocatului familiei, un judecător a dispus reluarea urmăririi penale.

În noaptea de 22 aprilie 2020, în plină stare de urgență de COVID, un bărbat de 37 de ani, care purta doar o pereche de boxeri pe el, a coborât la parterul complexului rezidențial unde locuia. Alexandru Găzdac, debusolat, urcă și coboară de la un etaj la altul încercând diferite uși. Acesta se pare că nu-și mai amintea care era apartamentul său. Bărbatul avea căștile în urechi iar în mâini ținea niște chei, mobilul, o foarfecă de bucătărie și un mic obiect metalic. Încercarea bărbatului de a-și găsi apartamentul i-a alarmat pe vecini dar și pe managerul blocului care știa că Alexandru se confruntă cu unele probleme emoționale, întrucât acesta a mai fost internat în 2019, timp de 15 zile la Spitalul Obregia, după un episod pshotic acut. Așa că, managerul i-a cerut paznicului blocului să apeleze la 112. Primul echipaj care a ajuns în locația respectivă a fost cel al forțelor de ordine, format din 4 polițiști și un jandarm. Acesta a fost urmat, trei minute mai târziu, de un alt echipaj, cu încă trei polițiști și un jandarm. În total, 9 oameni din forțele de ordine au răspuns apelului.

Paznicul blocului le-a arătat acestora unde e ascensorul și chiar în acel moment, liftul s-a deschids și în el se află tânărul, care ținea încă în mâini cele două obiecte ascuțite. Câțiva polițiști și jandarmi s-au luptat cu Alexandru Găzdac în lift, au dat cu spray lacrimogen, l-au urmărit pe scările blocului, dar n-au reușit să-l imobilizeze. În total, intervenția a durat aproximativ 15 minute, până când l-au împușcat.

În manualul de bune practici de intervenție pentru polițistul de ordine publică, publicat în decembrie 2005, este descris felul în care agenții trebuie să abordeze un pacient cu boli psihice: „Bolnavii psihic nu sunt infractori, ci sunt persoane a căror stare de sănătate mintală nu se încadrează în limitele normale, ceea ce îi determină să nu acţioneze raţional”. „Când poliţiştii interacţionează cu astfel de persoane, trebuie să dovedească atenţie şi amabilitate, să le asculte plângerile, notându-le într-o manieră oficială, acest fapt putând duce la calmarea acestora”.

Surse: romaniatv.net, libertatea.ro

Cumpara vinurile lui Tetelu de aici: https://grammawines.ro/categorie/tetelu

#podcast #happyfish #lamintealuitetelu #tetelu

Follow us on the web:

Patreon: Tetelu
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Grup Facebook: https://www.facebook.com/groups/273835691119470
Tetelu: https://www.facebook.com/sacrosanctul.decupat

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this video on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate