Ortodoxia si bioenergia

Specialistii au ajuns la concluzia ca intre credinta crestina ortodoxa si bioenergetica exista o strinsa legatura. Cele doua domenii ale cunoasterii umane, aparent atit de diferite, sint strins legate, se completeaza si se imbogatesc reciproc. Opinia lor este ca in credinta noastra ortodoxa avem nu doar o religie si o filosofie, ci si o credinta stramoseasca, care este ceva normal, o obisnuinta energetica pentru organismele noastre, caci vine din credinta stramosilor nostri, la fel cum sintem obisnuiti cu lumina zilei, care nu ne poate face decit bine.
Putem spune ca asupra organismului nostru credinta ortodoxa are o actiune energetica benefica si ne aduce senzatia de bine si confort. De unde vine aceasta si cum trebuie sa o folosim mai bine, mai adecvat?
In cronici, ca si in lucrarile cercetatorilor contemporani care studiaza traditiile magice din vechime si credinta populara, se intilnesc foarte des denumiri ca dealul sfint, padurea sfinta, muntele sfintit etc. Acestea, alaturi de numeroase alte locuri sacre, concentreaza in ele o forta tainica, ce le permite oamenilor sa vina in contact cu Dumnezeu. Folosind corect aceasta putere tainica, alaturind-o propriei noastre puteri interioare, putem realiza ceea ce ne dorim, facind rugile noastre sa ajunga acolo unde sint adresate, iar Domnul sa ni le implineasca.
Pe unde intram in relatie cu divinitatea
Numerosi cercetatori ai cimpului bioenergetic al Pamintului considera ca planeta noastra este strabatuta de o cantitate imensa de canale energetice. Punctele in care aceste canale se intersecteaza reprezinta punctele in care cimpul energetic terestru vine in contact cu cel al Universului. In aceste zone se formeaza adevarate acumulari energetice unice, benefice pentru oameni, pe suprafete intinse. Aici este mult mai usor sa intram in contact cu Forta Suprema, cu Divinitatea.
Stramosii nostri au observat adesea fenomenele stranii din aceste locuri si, de aceea, de multe ori aici au aparut locasuri de cult. Spre exemplu, dupa crestinare s-a cautat ridicarea de biserici pe locurile vechilor sanctuare, caci se cunosteau proprietatile magice ale acestor locuri. Ele se dispun de-a lungul a doua linii distincte, care reprezinta canalele energetice ale locului, iar Muntele lui Alexandru, de pilda, un loc foarte venerat, este chiar la intersectia acestor doua canale energetice. Pe acest munte se mai afla si o stinca albastra, enigmatica, despre care se crede ca ar avea puteri tainice.

Biserica ortodoxa si influenta ei energetica
Crestinismul ortodox este strins legat de biserica. Se poate spune ca, de fapt, de aici izvoraste ortodoxia. Biserica exercita cea mai puternica influenta energetica asupra credinciosilor. Aici are loc suprapunerea mai multor factori energetici, care influenteaza cimpul nostru bioenergetic.
In primul rind, un rol important il are dispunerea locasului sfint. De obicei, este un loc frumos, dar, in primul rind, cel mai benefic din punct de vedere al energiei concentrate in el. Adesea, pe linga canalele energetice, sub fundatia bisericii se intersecteaza si cursuri de apa din subteran, ape ce duc cu ele un imens volum de energie si informatii.
In al doilea rind, energia bisericii este amplificata datorita particularitatilor geometrice ale spatiului sau interior.
Biolocatia in biserici
Cercetarile de biolocatie intreprinse in interiorul multor biserici ortodoxe au relevat ca arhitectura lor deosebita a favorizat formarea unor centre de energie pozitiva.
In al treilea rind, nimic nu dispare fara urma. Aceasta se refera atit la aspectele materiale, cit si, mai ales, la cele spirituale. Gindurile – bune sau rele – si urarile se aduna in locurile in care s-au format. Iata de ce, in stravechile locuri de cazna sau acolo unde s-au aflat altarele de jertfire a victimelor simtim o apasare deprimanta. Spre deosebire de acestea, in bisericile crestine ortodoxe, mai ales in cele vechi, intre zidurile carora, veacuri de-a rindul, preotii au chemat la iubire si intelegere, iar credinciosii s-au rugat pentru binele si sanatatea aproapelui, simtim cu totul altceva.
Rolul schimbului natural energetic
In natura are loc permanent schimb energetic si informational intre fiintele vii si mediul inconjurator. Spatiul din jur este saturat de diverse tipuri de energii, inclusiv cimpuri superior organizate si entitati energetice. Cei initiati in ezoterism si ocultism cunosc existenta entitatilor benefice sau nu (vampiri energetici, astrali etc.). Biserica ortodoxa are o vasta experienta in lupta impotriva acestor forte ale raului ? entitatile malefice. De aceea, cind intram intr-o biserica, sa ne gindim ca adevarate riuri de energie divina vin si ne spala biocimpul de tot ce este impur si incearca sa ne afecteze. In timp ce ascultam slujba, trebuie sa alungam orice gind din afara si sa ne concentram asupra desfasurarii slujbei inchinate lui Dumnezeu si puterii nemarginite ce are grija de noi. Poate ca astfel vom reusi sa coboare si asupra noastra binecuvintarea Domnului. Vom fi cuprinsi atunci de euforie, vom simti ca devenim puternici si, totodata, usori ca fulgul, dar si cu sufletul si inima cuprinse de bucurii nebanuite. In acest moment se instaleaza legatura cu Dumnezeu si are loc purificarea energetica adevarata, cu trup si suflet.
In cazurile in care entitatea malefica a reusit sa patrunda adinc si s-a infipt ca o capusa in invelisul energetic al omului, principalul simptom va fi o senzatie de disconfort la intrarea in Casa Domnului, uneori pina la crize nervoase si lesin in timpul sfintei slujbe. Atunci este necesara interventia preotului, care va sti cum sa alunge fortele necuratului din om.
Rolul apei sfintite
Apei ii este destinat un loc aparte in religia ortodoxa. Cu botezul efectuat cu ajutorul apei sfintite incepe noua viata a crestinului, care este inchinata lui Iisus. Apa sfintita in biserica era considerata inca din vechime drept leac pentru numeroase boli. Eliminarea raului adus prin vraji sau deochi, sfintirea casei noi se executa, de asemenea, cu ajutorul apei sfintite si a rugaciunilor. Apa sfintita la Boboteaza se bucura de o apreciere deosebita, caci are mai multa putere; o proprietate unanim recunoscuta a apei sfintite este faptul ca se pastreaza proaspata, fara sa se strice in vreun fel, timp indelungat.
Oamenii de stiinta considera ca apa nu este defel un lichid simplu. In anumite conditii, apa capata proprietatile unui cristal. De asemenea, apa este, dupa opinia specialistilor in ezoterie, cel mai bun acumulator si transmitator de informatii bioenergetice (si nu numai bio-, ci si a energiei in general). Iata de ce apa este folosita de diferiti vindecatori in scopuri curative. In comparatie cu apa sfintita, asupra careia actioneaza atit tainele sfinte, savirsite de catre preot, cit si influenta benefica, sfinta a locasului in care este sfintita, apa energizata de vindecator depinde, adesea, de starea psihica si de sanatate, de dispozitia vindecatorului respectiv, putind fi influentata si de persoane prezente in preajma ? bolnavi sau sanatosi, cu potential energetic diferit.
De aceea, procedurile cu apa energizanta impun un plus de atentie, pentru a nu o transforma din apa vie intr-o adevarata apa moarta, aducatoare de noi suferinte in locul vindecarii dorite.
Icoanele si reglarea bioenergiei umane
Icoanele, inca de la aparitia lor, au un rol deosebit in reglarea bioenergiei oamenilor.
Mai intii, sa ne reamintim cum au fost create icoanele. Inainte de a trece la realizarea unei icoane, pictorul (zugravul de icoane, cum era numit) se purifica, isi curata trupul si sufletul in mod temeinic si un timp destul de indelungat. Lasa la o parte patimile lumesti, postea, se ruga si se straduia sa atinga acea stare anume, in care parca nu el, ci voia Celui de Sus ii conducea penelul pe lemnul sfintit. De aceea, in icoane este acumulata incarcatura energetica a harului ce scobora asupra creatorului lor.
Sa intram intr-o biserica si sa observam putin comportamentul enoriasilor. Cei ce vin permanent (frecvent) la biserica se disting imediat de ceilalti vizitatorii ocazionali. Obisnuitii au un anumit traseu: se opresc in fata unor icoane mult timp, in fata altora se inchina doar, iar pe linga o a treia categorie trec fara sa se opreasca. Fiecare isi gaseste chipul sfint sau icoanele cu care se afla cel mai puternic in rezonanta sufletul lor. Cei ce ramin si se roaga un timp indelungat in fata acestor icoane de suflet reusesc sa-si desavirseasca, sa-si vindece cimpul bioenergetic propriu.
Semnul crucii corecteaza cimpul energetic
Intrind in biserica, oamenii se impartasesc din energetica proprie locasului sfint si, totodata, isi corecteaza propriul cimp energetic. Este un aspect extrem de important pentru sanatatea fiecaruia dintre noi. Semnul crucii deschide principalii centri energetici, iar afluxul de energie pozitiva ce se formeaza in timpul slujbei, prin binecuvintarile preotilor si cu ajutorul icoanelor din biserica, alaturi de purificarea realizata de focul si lumina luminarilor si candelelor aprinse, reusesc, treptat, sa corecteze aspectele deformate de viata grea si nedreapta ale aurei energetice a oamenilor.
Rugaciunea ca flux si vibratie
Rugaciunea constituie elementul obligatoriu al majoritatii religiilor actuale. In toate invataturile este prezenta notiunea de mantre (cuvinte sfinte, magice, care determina aparitia asa-numitelor fluxuri de vibratii). De obicei, mantrele sint legate de numele Domnului, ale sfintilor, care ne ajuta sa ne conectam la ceea ce se numeste cimpul energetic-informational al Pamintului.
Un fapt bioenergetic
Rugaciunea l-a insotit si il insoteste pe om de-a lungul intregii sale vieti. Chiar daca vom considera rugaciunea nu ca pe un fapt religios, ci ca un fapt din domeniul bioenergeticii moderne, este uimitor cit de adecvata scopului este aceasta formula de adresare catre divinitate. Pare ca o forta sau ratiune superioara i-a marcat omului cu jaloane precise calea ce-l poarta spre realizarea a ceea ce-si doreste, spre perfectiune.
Spre exemplu, in cazul in care omul maninca, alimentele pe care le consuma ii sint utile doar in masura in care omul este pregatit pentru asimilarea hranei. Intelegerea acestui fapt i-a fost data omului cindva, in vremuri stravechi, dar a uitat-o, a pierdut aceste pretioase cunostinte, ca de altfel multe altele. Numai cei mici au pastrat acest atavism: ei nu vor inhata niciodata primul mar, la intimplare, de pe un platou plin cu m ere, ci vor alerga cu atentie numai acel mar care este pentru ei. Apoi se vor mai juca un timp cu marul, il vor admira, acordindu-se pentru a fi in rezonanta cu energetica fructului si abia apoi il vor minca.
Intii ne rugam si apoi mincam
Acelasi lucru – pregatirea organismului din punct de vedere energetic pentru a se hrani – il realizeaza rugaciunea spusa inainte de a minca. Aceasta rugaciune este necesara mai ales adultilor, care nu se conduc dupa instinctul ce nu da gres, asa cum o fac copiii si animalele, ci dupa ratiune, care-i obliga adesea la destule gesturi si fapte ce se dovedesc daunatoare propriului lor organism. In timp ce rostim rugaciunea prin care multumim pentru ceea ce ne-a pus Domnul pe masa, atentia noastra este comutata de la nenumaratele probleme cotidiene, de la stresul atit de daunator la mincarea din fata noastra. Si, cu incetul, mincarea nu va mai fi doar o cantitate de calorii pe care trebuie sa le inghitim, vrind-nevrind, ci mijlocul prin care omul devine partas la bioenergetica universala unica.
Cind se lasa intunericul, vine rindul rugaciunii de seara. Asa cum ne sfatuiesc energoterapeutii, seara este bine sa ne relaxam, sa ne eliberam de agitatia gindurilor haotice de peste zi. Sa ne concentram asupra a ceea ce avem cu adevarat nevoie. Scopul acesta il putem foarte usor atinge prin intermediul rugaciunii de seara. Rugaciunea ne scoate din agitatia zilnica, ne elibereaza de gindurile negre ce nu ne dau pace si ne tulbura constiinta.
Hristos a spus cu simplitate, dar extrem de exact: daca sintem sinceri cu Dumnezeu si cu noi insine, rugaciunea catre Domnul nu va ramine fara raspuns.
Amprenta energetica a obiectelor
In invatatura bisericii se acorda m ult spatiu pentru a explica de ce acumularea de bunuri materiale impiedica apropierea de Dumnezeu. Dar si teoria moderna privind energia informationala este pe deplin de acord cu acest principiu: fiece obiect folosit de om vreme indelungata capata amprenta energetica a acestuia. Obiectele lipsite de aceasta amprenta nu ii sint necesare, caci nu se pot folosi. Atunci se naste intrebarea: la ce bun sa adunam gramezi inutile de lemne, cirpe si altele asemenea?
Mai mult, omul isi lasa amprenta pe lucruri, dar, totodata, lucrurile isi lasa si ele marca asupra omului; patrunzind treptat in aura energetica a omului, amprenta diverselor obiecte cu care vine in contact il impiedica pe om sa traiasca asa cum se cuvine. Aceasta sarcina inutila il trage in jos, la nivelul inferior al existentei, nu ii permite sa avanseze, sa se dezvolte, sa evolueze cum se cuvine. Despre acest pericol ii prevenea Iisus Hristos pe oameni, cind spunea ca mai lesne trece o camila prin gaura unui ac, decit va ajunge bogatul in Imparatia Cerului.
Unicitatea omului este data de posibilitatea pe care o are sa-si aleaga drumul pe care-l doreste. Omul trebuie sa hotarasca pe ce cale va pasi in viata, daca sa continue sau nu calea urmata de parintii si stramosii neamului sau (cale transformata, incetul cu incetul, in cimpuri energetice, informationale si fizice), sau o persoana ce s-a lasat ademenita de iluzia unei rapide perfectiuni si a distrus comorile lasate de mosii si stramosii neamului.
Nicicind nu va fi suficient sa cunoastem si sa stapinim bioenergia. Trebuie sa stim cum sa o dirijam, caci altfel energia ne va dirija pe noi, transformindu-ne in niste automate fara valoare, strimbe si inutile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate