Misterul oamenilor-șopârlă Ubaid de acum 7.000 de ani – reptilienii din Sumerul antic

Arheologii ne spun că civilizația umană modernă a început în Irak, în Mesopotamia antică, cu vasta civilizație sumeriană. Există, totuși, o descoperire arheologică în situl arheologic Al Ubaid, unde au fost descoperite mai multe artefacte pre-sumeriene, vechi de 7.000 de ani, care înfățișează creaturi umanoide cu trăsături de șopârlă. Da, vorbim despre statuete de reptile masculine și feminine autentice, văzute într-o varietate de ipostaze.
Civilizația Ubaidiană a fost o veche cultură mesopotamiană, care a existat între anii 4500-4000 î.Hr. Originile ubaidienilor, ca și cele ale sumerienilor, sunt necunoscute. Ei trăiau în comunități uriașe de sate, în case construite din cărămizi de noroi, care aveau o arhitectură sofisticată. Casele mari în formă de T, curțile largi, aleile pavate și echipamentele de procesare a alimentelor făceau parte din viaţa de zi cu zi. Unele dintre aceste așezări s-au transformat în orașe, iar templele și structurile masive au început să apară, cum ar fi în Eridu, Ur și Uruk, locurile-cheie ale civilizației sumeriene. Ur a fost considerat a fi cel mai vechi oraș, conform literaturii sumeriene.
Tell Al’Ubaid este locația principală în care au fost descoperite artefactele ciudate, deşi figurine au fost găsite și la Ur și Eridu. În 1919, Harry Reginald Hal a fost primul care a săpat în această zonă. Situl arheologic Al’Ubaid este format dintr-o movilă minusculă de aproximativ jumătate de kilometru în diametru și doi metri deasupra solului.
Figurinele masculine și feminine au fost descoperite în diferite ipostaze, majoritatea figurinelor părând să poarte o cască și să aibă un fel de căptușeală pe umeri. Au fost descoperite și alte figuri care țineau un toiag sau un sceptru, probabil ca simbol al dreptății și al autorității. Fiecare figură are o poziție unică, dar cel mai ciudat este că unele statuete feminine țin în braţe nou-născuți care alăptează, aceştia fiind reprezentaţi și ei ca şi creaturi asemănătoare șopârlei. Figurile au capete lungi, ochi în formă de migdale, fețe lungi și conice și un bot ca de șopârlă. Nu este clar ce ar trebui să reprezinte.
Deși știm că șarpele a fost un simbol proeminent în multe civilizații, pentru a simboliza o varietate de zei, mulți arheologi cred că aceste creaturi asemănătoare șopârlelor nu erau adorate ca zei. Deci, ce au fost menite să reprezinte aceste figurine de șopârlă? Ele păreau a fi semnificative pentru vechii ubaidieni…Oare de aici se trag şi celebrele legende despre reptilieni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate