Precum se ştie, în Târgu Jiu se află cele 3 mari opere de sculptură în aer liber ale lui Constantin Brâncuşi: Masa Tăcerii, Coloana Infinitului şi Poarta Sărutului. Conform unui bioenergetician, locul pe care este amplasat întregul complex sculptural de la Târgu Jiu nu a fost ales întâmplător de maestrul Constantin Brâncuși, acest loc având un potențial energetic foarte înalt, în raport cu zonele adiacente (vedeţi mai multe în cadrul acestui articol din august 2021: Există un mare secret al operelor lui Brâncuşi de la Târgu Jiu – Masa Tăcerii, Coloana Infinitului şi Poarta Sărutului?).
Adevărul e că acest loc din Târgu Jiu este extrem de încărcat din punct de vedere al energiilor spirituale. Foarte puţină lume ştie însă că Brâncuşi, atunci când a început construcţia operelor sale, l-a avut ca ghid spiritual pe celebrul maestru yogin Milarepa. Acesta l-ar fi îndrumat din astral pe Brâncuşi, conform spuselor sale, în întocmirea amplasării, a unghiurilor şi a ordinii operelor din complex.
Nu întâmplător, privită de sus, înşiruirea operelor configurează o sabie al cărei mâner se află lângă Jiu, care curge în apropiere, în timp ce vârful sabiei este îndreptat către est, mai bine zis aplecat puţin către sud-est, arătând în direcţia Bucureştiului. Oare ce i-a spus Milarepa lui Brâncuşi, ca să fie vârful sabiei orientat astfel?
Milarepa a fost un ascet tibetan, fiind considerat unul dintre cei mai cunoscuți poeți și yoghini din acea regiune. Conform legendelor, Milarepa a petrecut mai mulți ani în meditație, în zone montane înalte și hrănindu-se doar cu plante sălbatice.