Imagine: pxhere.com (Commons Creative – free)
Într-un raport publicat de banca Goldman Sachs în septembrie 2021 (vedeţi AICI – Goldman Warns of Blackout Risk for European Industry This Winter), suntem avertizaţi: în iarna 2021 / 2022 (mai ales dacă va fi o iarnă grea – gata, a dispărut „încălzirea globală”?), Europa s-ar putea confrunta cu o pană de curent electric generalizată („blackout” – în limba engleză).
Într-un scenariu luat în considerare, pentru un blackout total care cuprinde părți din Europa, ar fi necesar între o săptămână și 10 zile până când tot sistemul energetic european va reîncepe să funcționeze în mod rezonabil. Trebuie să vă gândiţi totuşi că noi suntem extrem de depedenţi de electricitate; o cădere a acesteia ar însemna căderea telecomunicaţiilor, a Internetului, a sistemului bancar – de fapt ar rezulta o prăbuşire temporară, dar generalizată a economiei şi societăţii. Pagubele ar fi imense.
Scriam pe 13 octombrie 2021 acest articol – Din ce în ce mai multe ţări din lume se confruntă cu “blackout”-uri, adică cu întreruperi de electricitate – în care arătam că din ce în ce mai multe ţări se confruntă deja cu pene de curent în anumire regiuni: Liban, India, China. În Austria, pe pagina de Facebook oficială a Armatei Austriece (Bundesheer), pe 15 septembrie 2021 şi pe 6 octombrie 2021, pe pagina de profil apăreau 2 fotografii în care apare cuvântul „Blackout”, populaţia fiind avertizată despre situația în care țara cade într-o pană de curent.
Până la urmă, de ce tot suntem ameninţaţi cu această pană de curent generalizată? Suntem pregătiţi psihic pentru ceea ce va urma?