La templul misterios de la Şinca Veche se află cristale capabile să dezvolte energii nebănuite care pot influența destinele vizitatorilor? Întâmplarea uluitoare a unui redactor TVR, care a filmat acolo…

În martie 1996, la Brașov s-a desfășurat festivalul „Glaciațiune SF”, organizat de cenaclul brașovean de SF „Brant”. Punctul de atracție al manifestării a constituit vizitarea templului păgân de la Șinca Veche. Legenda spune că aici se află cristale capabile să dezvolte energii nebănuite care pot influența destinele vizitatorilor. Prin anii ’40 s-au găsit în zonă cristale de cuarț. Geologii au stabilit că locul este radioactiv, fiind posibilă existența unui zăcământ de uraniu.
În grupul celor care au vizitat așa-numitul „Templu al Ursitelor” de la Şinca Veche, s-a aflat și Lucian Băbeanu, redactor la TVR, care a trăit o aventură incredibilă. „Am avut la început probleme minore cu camera”, a mărturisit el mai târziu. „Mi se blocau comenzile, camera pornea singură, dar am refuzat să cred în străvechile legende conform cărora ar fi uluitor să mi se întâmple ceva.
Dar, la întoarcerea în Brașov, în clipa vizionării materialului, am constatat cu uimire că pe imagine au mai apărut elemente în plus, elemente care nu existau când s-a făcut filmarea. De fapt, nici nu aveau cum să existe pentru că ar fi fost remarcate de toată lumea. Este vorba de aproximativ 7 secunde de imagine în așa-numitul „altar” al templului, în care marginea intrării este pusă în evidență de o lumină difuză provenind dintr-un coridor vertical aflat în legătură cu suprafața. Elementele apărute în plus la vizionare au fost forme plasmatice de lumină, care au impresionat puternic imaginea. Acest efect a dispărut când am făcut o panoramare către baza intrării, urmărind de fapt un șanț săpat în piatră. În timpul acestei mișcări și chiar după încheierea sa se putea lesne observa, alături de urmele de pași, un diamant de o mărime apreciabilă”.
Aceste imagini au fost vizionate de aproximativ 25 de fani SF, reprezentanți mass-media și oficialități din Șinca Veche. Incredibil este că a doua zi, în drumul de întoarcere spre București, Lucian Băbeanu constată cu stupoare că de pe banda magnetică video cele 7 secunde dispăruseră, fiind înlocuite cu un spațiu negru.
Unii apreciază vechimea templului la 9.000 de ani, bazându-se pe modul în care a fost construit, asemănătoare cu o formă sanscrită veche de peste 6.000 de ani, pe configurația bustului din altarul mic. În apropierea templului a fost descoperită o așezare dacică, datată sec. I î.Hr. La câteva sute de metri de această așezare se află un gorgan numit „deluț”, care poate fi un mormânt pelasgic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate