Urmele fostei Atlantide le găsim în Guineea, pe ţărmul de est al Africii? O descoperire incredibilă…

Cercetătorul german Leo Frobenius a condus în 1910 o expediţie ştiinţifică, explorând litoralul Guineei (în estul Africii, aproape de centru), unde se afla oraşul sacru al poporului Yorub, la est de localitatea Ifa.
Îndelungile căutări în desişul pădurilor s-au soldat cu descoperirea ruinelor unor temple aproape distruse şi a unor deosebite opere de artă, între care fine statuete, podoabe, măşti. Frobenius era convins că pricepuţii meşteşugari ai tribului Yorub, din apropierea izvorului Nigerului, erau descendenţii vechilor atlanţi. Totodată considera coasta Africană, care ascundea obiecte de aur şi bronz, ca un fragment din pământul fostei Atlantide.
Opinia lui Frobenius a fost considerată drept fantezie. Totuşi, etnologul american M. Stirling a încercat să facă o legătură între giganticele capete de bazalt dezgropate în Mexic, de sub lavă şi capetele de bronz descoperite de Frobenius. Coifurilor sculptate ca cele 11 capete uriaşe, cu diametrul de circa şase metri şi greutatea de 20 de tone, M. Stirling le găseşte o mare asemănare cu cele turnate în bronz, la capetele africane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate