Nebunia promovării consumului de insecte de către oameni continuă! În România se experimentează pâinea din făină de greier…

O ştire halucinantă din România putem întâlni pe site-ul botosaneanul.ro, care ne spune că în Laboratorul de panificație al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași s-a copt prima pâine din făină de greier din România!
În articol se mai spune că la o pâine se pun aproximativ 70 de greieri, ceea ce înseamnă cam 3% din ingrediente. Experții spun că greierii au un gust destul de neutru, aşa că nu influenţează prea mult. Are gust de pâine obişnuită, dar valoarea nutriţională este foarte mare şi este mare şi conţinutul de proteine. Mai mult, spun specialiștii, 70% din greier reprezintă proteine şi vitamine, fier, calciu.
P.S. Bun… ce pot comenta eu la ştirea asta e următorul lucru: există o obsesie în ultima vreme de a trece oamenii pe consumul de insecte. În anii 2000, ONU anunţa că insectele sunt viitorul în materie de mâncare, pentru că sunt hrănitoare şi creşterea lor poluează mai puţin. În 2016, Suedia anunţa un program guvernamental de promovare a consumului de insecte de către oameni, pentru a contribui astfel în lupta împotriva aşa-zisei „încălziri globale” (vedeţi articolul de atunci: Guvernul Suediei cheltuie o mulţime de bani ca să convingă populaţia să mănânce viermi, pentru a lupta împotriva încălzirii globale! Ce scârbos…). Eu, sincer, vă spun de pe acum: decât să mă apuc să consum insecte, mai bine rămân doar la la fructe, legume şi plante!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate