Imagine generata de Microsoft AI
În anii ’50, Observatorul astronomic Palomar a realizat, pe plăci fotografice, o mulțime de imagini ale cerului. În anul 2020, Dr. Beatriz Villaroel, a analizat acele plăci și a găsit nouă stele care au apărut și au dispărut într-un timp de expunere de 50 de minute! Ce s-au întâmplat cu ele!?
Într-o zi am găsit ceva cu adevărat ciudat. Am găsit ceva care nu ar trebui să fie acolo. Am găsit nouă stele într-o imagine Palomar, realizată pe 12 aprilie 1950 și pe care nu le-ați mai putea vedea niciodată. Ele apar și dispar în timpul de expunere al plăcilor, deci în 50 de minute.
Am examinat plăcile fotografice din anii 1950 și le-am comparat cu imaginile moderne de la Pan-STARRS. Am implicat publicul, inclusiv școlile și astronomii amatori, pentru a ajuta la identificarea obiectelor care dispar în imagini.
Am căutat informații de la dr. Geoffrey Marcy, un cercetător renumit despre exoplanete, pentru a valida descoperirile.
Prima ipoteză: evenimentele tranzitorii s-ar putea datora sateliților non-umani, deoarece primul satelit lansat de către om a fost în 1957 (Sputnik 1). Au fost excluse alte explicații, pentru că niciun fenomen cunoscut nu ar putea explica apariția și dispariția simultană a celor nouă stele. Au fost luate în considerare probleme de optică, dar nu au putut fi găsite. Totodată, la data observării, în lume nu au fost efectuate teste cu bombă atomică (12 aprilie 1950).
Oare, ce-a fost până la urmă?
Sursa: psu.pb.unizin.org