Oficiali americani recunosc doborârea unui „obiect zburător neidentificat” deasupra statului Alaska. De ce-au făcut-o aşa de repede?

* Un avion de luptă american F-22 a doborât vineri, 10 februarie 2023, un obiect zburător neidentificat (OZN) care zbura deasupra Alaskăi, au declarat oficialii americani, la mai puțin de o săptămână după ce Armata Americană a doborât un balon chinez care traversase Statele Unite.

* O rachetă Sidewinder a doborât acest OZN, care avea aproximativ dimensiunea unei mașini mici, a declarat Gen Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

* „Nu știm cui deține acest obiect”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, adăugând că nu este clar de unde el și-a început zborul. Președintele Joe Biden a fost acela care a ordonat doborârea.

* Pe 4 februarie 2023, un alt avion de luptă american F-22 a doborât ceea ce guvernul SUA a numit un „balon de supraveghere chinez” în largul coastei Carolinei de Sud, după ce a străbătut timp de o săptămână Statele Unite și Canada. Guvernul Chinei a susţinut că era vorba de o navă de cercetare civilă.

* Oficialii americani au refuzat să speculeze despre ce ar putea fi obiectul, ridicând semne de întrebare, ţinând cont de faptul că piloții americani şi oficialii serviciilor de informații au experienţă în acest domeniu.

* Pentagonul a spus că OZN-ul a fost detectat pentru prima dată joi, 9 februarie 2023, cu ajutorul radarelor de la sol. Avioanele F-35 au fost apoi trimise să investigheze. OZN-ul zbura la aproximativ 12.000 de metri în direcția nord-est, prezentând un risc pentru traficul aerian civil.

* Obiectul a fost doborât în ​​largul coastei din nord-estul al Alaskăi, peste apele teritoriale îngheţate ale SUA, lângă granița cu Canada. Astfel, ar fi mult mai ușor să se recupereze bucăți ale acestui obiect de pe gheață decât în cazul balonului chinezesc, ale căror bucăți s-au scufundat în ocean după ce a fost doborât.

* Se pare că la bordul OZN-ului nu se afla nimeni.

Sursa: reuters.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate