Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)
Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. In prezenta sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nicio sansa. Usturoiul poate combate infectiile si omori cei mai oribili microbi – chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei!
Usturoiul este o planta atat de puternica, incat, cand e frecata pe picioarele cuiva, intra rapid in sange si poate avea un efect benefic in plamani. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocand cativa catei de usturoi, amestecandu-i cu putin untdelemn de masline si aplicand mixtura pe talpi.
Prima substanta izolata din usturoi este alicina, care are efect contra mai multor germeni, ca de exemplu impotriva celor care provoaca dizenteria, impotriva stafilococilor sau streptococilor.
Usturoiul reprezinta, de asemenea, una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena este o substanta din usturoi care „dilueaza” sangele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Cand animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sange s-au redus semnificativ.
Totodata, usturoiul are peste 100 de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ai sulfului sunt cei care-i confera usturoiului puterea sa de a lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sange, îmbunatatesc circulatia si functiile inimii si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase.