Un doctor ne vorbeste despre activarea glandei pineale, pentru a avea parte de experiente mistice, extrasenzoriale

Imagine: prelucrare proprie
La intersectia dintre stiinta si spiritualitate se afla glanda pineala, o mica glanda situata in centrul creierului uman. Cu sute de ani in urma, a fost supranumita „Centrului sufletului” de filozoful, matematicianul si omul de stiinta francez, Rene Descartes, care a observat ca experientele spirituale, vizionare sau transcendente par sa fie in legatura cu anatomia fizica a acestei regiuni a capului.
Experientele mistice par sa emane din aceasta parte a creierului. Yoghinii, samanii si oamenii spirituali stiu de multa vreme ca acest lucru este adevarat, iar in momentele de activare deplina exista un sentiment coplesitor ca se deschide un fel de usa, extinzand perceptia umana si permitand mintii sa se conecteze cu taramuri vaste, de necrezut, care exista in afara mintii, dar care nu sunt disponibile decat din interiorul mintii – un paradox.
Dr. Joe Dispenza, cercetator si autor al cartii „A deveni supranatural: cum oamenii obisnuiti pot realiza lucruri neobisnuite”, ne vorbeste despre glanda pineala si de legatura pe care ea o face intre corp, minte si spirit. Neurostiinta a stabilit deja ca creierul uman functioneaza la diferite frecvente / rezonante sau unde cerebrale. Inca nu intelegem cum functioneaza aceste frecvente pentru a crea constiinta sau cum se raporteaza la experientele mistice.
Dr. Dispenza priveste glanda pineala ca un fel de receptor radio care, atunci cand este reglat pe frecvente diferite, aduce experienta diferite observatorului. Atunci cand suntem acordati la frecventele mistice sau spirituale, experimentam, de exemplu, conexiunea la Cosmos.
Acest lucru este similar cu experienta trezirii energiei kundalini. Descrisa de multi drept „energia sarpelui”, care se ridica din chakrele inferioare pana la nivelul coloanei vertebrale si in creier, experienta trezirii energiei kundalini modifica pentru totdeauna perceptia celor care au experimentat-o, oferind o privire catre divin.
Legand undele cerebrale gamma de trezirea celui de-al treilea ochi, Dr. Dispenza spune: „Odata ce creierul intra pe frecventa undelor cerebrale gamma, cel care experimenteaza se afla literalmente intr-o alta lume, dimensiune. De aceea, glanda pineala se numeste cel de-al treilea ochi, pentru ca are o viziune profunda. Din momentul in care sistemul nervos central intra pe frecventa undelor cerebrale gamma, acel receptor radio, care este glanda pineala, are mici cristale de calcita, care incep sa straluceasca. Ei incep sa oscileze, iar acum receptorul radio este activat. Cand creierul se fixeaza la o anumita frecventa, glanda pineala actioneaza ca un traductor, iar ea incepe sa elibereze versiuni actualizate de melatonina”.

Este deja cunoscut in randul oamenilor de stiinta ca melatonina este produsa de glanda pineala, dar aici, Dispenza face un pas inainte pentru a sugera ca aceasta este precursoarea producerii si eliberarii DMT (N, N-Dimetiltriptamina, un compus halucinogen) de catre glanda pineala in creier.
DMT contine compusi precum ayahuasca si 5-MeO-DMT, provocand experiente halucinogene, vizionare si spirituale, similare cu ceea ce poate fi experimentat prin meditatii avansate.
Dr. Dispenza marturiseste la final: „Cea mai mare minciuna care s-a spus vreodata este aceea ca noi suntem fiinte obisnuite, care traim o viata obisnuita. De fapt, noi suntem fiinte multidimensionale care traim o viata multidimensionala si atunci cand usile spiritualului ni se deschid, vom vedea ca acest lucru este adevarat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate