Experienta uluitoare a unui medic, care si-a tratat pacientii ce aveau migrene cu otet de mere si miere de albine

Cefaleele cronice sunt puse pe seama ochilor, stomacului, rinichilor, ficatului si sinusurilor. Exista mai multe feluri de dureri de cap cronice. Unele sunt asociate cu boli organice, cum sunt bolile de rinichi. Altele sunt cunoscute sub denumirea de boli psihogenice, dureri de cap cauzate de stari de tensiune. Acestea sunt provocate de stari emotionale, cum sunt ura, teama, nelinistea. Cea mai suparatoare dintre toate este migrena.
Migrenele se mostenesc si afecteaza persoanele apartinind unui anumit tip fizic. Ele apar la indivizii cu multa energie si inteligenta. Acestia sunt sensibili si simpatici, dar si nervosi, pretentiosi, agresivi si ambitiosi. Chiar printre medici exista tendinta de a clasifica majoritatea cazurilor derutante de dureri de cap drept migrene.
Simptomele reale sau clasice sunt totusi specifice. Bolnavul simte o „radiatie”, o ,,aura“, sau o pre-durere care-l avertizeaza inca dinainte de durerea propriu-zisa. Are licariri de lumina inaintea ochilor si durerea este localizata intr-o singura parte a capului; de altfel cuvantul migrena inseamna durere in „jumatate de cap“ – si este insotita deseori de greata sau alte tulburari digestive.
Emotiile, teama si nelinistea declanseaza procesul cefaleei de forma migrena. Pe masura ce individul inainteaza in varsta, crizele de migrena scad. Migrenele dupa varsta de 60 ani sunt ceva neobisnuit. Aceasta se explica probabil in parte, prin faptul ca pe masura ce imbatraneste, individul devine mai calm si mai bine adaptat conditiilor de mediu.
Un doctor ne povesteste experienat sa din domeniul tratarii migrenelor:
„Am consacrat o buna parte din timp studiului migrenelor, cu colaborarea persoanelor la care acestea apareau, si care au acceptat sa fie voluntari. Ca si in cazul altor numeroase stari care indicau un dezechilibru in organism, stabileam daca migrena aparea asociata cu o reactie alcalina sau acida a urinei. Cand reactia era acida, migrenele erau mai putin frecvente, sau dispareau total, sau atunci cand apareau aveau o forma usoara. Fireste ca ajutarea persoanei care sufera de aceste migrene sta in cunoasterea diferitilor factori care provoaca reactia alcalina si apoi in inlaturarea acestora.

Cand ratia zilnica de acid trebuie sporita, administram otetul de mere – o metoda simpla si eficace. De multe ori, migrenele sunt inlaturate prin folosirea constanta a mierii. Doua lingurite de miere luate la fiecare masa pot preveni reaparitia durerii de cap. Daca totusi aceasta reapare, se sporeste doza, la o lingura de miere la fiecare masa. Deoarece aceasta nu necesita niciun proces de digestie si ajunge repede in circuitul sangelui, deseori dupa o jumatate de ora durerea incepe sa scada in intensitate. Daca totusi nu se simte o ameliorare, se ia inca o lingura de miere. Avand in vedere felul in care se manifesta acest soi de dureri de cap, efectul calmant al mierii este tocmai ce trebuie”.
Pentru tratarea migrenelor, medicina populara dispune si de alta metoda de aplicare eficace a otetului de mere si anume administrarea acestuia sub forma de vapori. Intr-un vas se pune otet si apa in parti egale; vasul se pune pe soba si se lasa sa fiarba incet. Cand din vas incep sa se ridice vapori se tine capul deasupra vasului atata timp cat vaporii sunt suficient de puternici. Se inhaleaza vaporii in 75 de respiratii. In general se va constata ca durerea dispare. Daca se reinstaleaza, intensitatea ei va fi redusa pe jumatate. Folosirea pilulelor contra durerilor de cap poate fi parasita daca se aplica aceasta metoda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate