În cei 55 de ani de când Neil Armstrong și Buzz Aldrin se presupune că au pilotat modulul lunar, Eagle, la suprafața Lunii, în 1969, sondele spațiale au cercetat și fotografiat legendarul loc de aselenizare al lui Apollo 11. Dar, care țară a surprins cea mai bună fotografie a zonei de aselenizare a lui Apollo 11, care a făcut istorie?
Pe reţeaua de socializare X, utilizatorul @Rainmaker1973 a distribuit un mozaic de fotografii, comparând imaginile locului de aterizare Apollo 11, capturate de navele spaţiale trimise pe Lună de SUA, India, Coreea de Sud, Japonia și China. Folosind Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), NASA a capturat numeroase fotografii ale locului de aselenizare a lui Apollo 11 (Mare Tranquillitatis, 0,67416° N, 23,47314° E) din 2009 până în 2011, inclusiv la diferite unghiuri ale Soarelui. Utilizatorii pot derula prin mai multe imagini în ordine cronologică pe site-ul web al Universității de Stat din Arizona.
Dar, cele mai clare fotografii de pe locul de aselenizare Apollo din 1969 sunt realizate de către sonda spaţială indiană Chandrayaan-2.
Mulţi or să spună: „Iată, acestea sunt dovezile copleşitoare care le dau în cap conspiraţioniştilor, ce neagă că omul ar fi ajuns pe Lună, începând cu anul 1969”. Da, e posibil ca aceste fotografii să prezinte locul de aselenizare al lui Apollo, însă se uită esenţa conspiraţiei: nu s-a negat niciodată că toate misiunile Apollo n-ar fi ajuns pe Lună. Da, e foarte posibil ca ele să fi ajuns pe satelitul natural al Pământului, dar nu cu echipaj uman, din cauza „centurii de radiaţii Van Allen” care înconjoară Pământul. Iar teoria spune că transmisiunea în direct a aselenizării oamenilor pe Lună ar fi fost regizată în studiourile hollywoodiene.