Atat de multi oameni se sperie sa tina o dieta vegetariana din mai multe motive, dar principalele sunt: „Imi place prea mult carnea si lactatele”, sau „Nu voi obtine suficient fier si proteine necesare organismului”. Dar, a fi vegetarian nu inseamna doar a o face pentru ca simti compasiune pentru animale. O dieta vegetariana este ceva bun pentru mediul inconjurator, poate fi vazuta ca o practica spirituala, este adesea mai accesibila si este mult mai sanatoasa pentru organism.
Un grup de 19 asistente medicale au aflat beneficiile de sanatate ale consumarii unei diete vegetariene, asa ca au decis sa manance doar fructe, legume si plante timp de 21 de zile si sa afle ce se intampla cu ele. Iar lucrul acesta a fost inregistrat ca si studiu de catre cercetatorii de la Universitatea George Mason din Virginia.
Ca persoane care lucreaza in domeniul sanatatii, ele erau constiente de efectele uluitoare asupra sanatatii date de consumul de plante, fructe si legume. De exemplu, un studiu publicat in „Jurnalul Academic de Nutritie si Dietetica” a constatat ca un consum vegetarian reduce riscul de diabet de tip 2 cu 62%, de deces sau o spitalizare pentru un atac de cord cu 32% si posibilitatea de a dezvolta toate formele de cancer cu 18%.
Studiul a concluzionat: „Pozitia Academiei de Nutritie si Dietetica este aceea ca plantele vegetariene adecvate sunt sanatoase, adecvate din punct de vedere nutritional si pot oferi beneficii pentru sanatate pentru prevenirea si tratamentul anumitor boli”.
Nu este deloc surprinzator faptul ca profesionistii din domeniul sanatatii ar fi cel putin deschisi sa adopte o dieta vegetariana. Cu toate acestea, unele dintre aceste beneficii pentru sanatate sunt vazute doar dupa o perioada mai lunga de timp, deci cat de mult imbunatateste sanatatea o dieta vegetariana timp de 21 de zile? Aparent, mult!
Astfel, dupa trei saptamani:
* 10 asistente medicale au pierdut din greutate. Acest lucru nu este o surpriza, deoarece oamenii care utilizeaza diete pe baza de plante pierd de obicei greutate deoarece, chiar daca ei consuma mai mult volum, consuma mai multa substanta nutritiva si consuma mai putine calorii.
* 6 dintre asistente au raportat cresterea nivelului de energie. Exista o conceptie gresita ca un consum vegetarian va va face sa va simtiti obositi. Cu toate acestea, atunci cand incepeti cu adevarat sa intelegeti relatia pe care corpul o are cu alimentele, veti realiza ca toate alimentele sunt, intr-adevar, o sursa de energie. Daca doriti sa consumati cele mai sanatoase alimente cu cea mai mare vibratie, care, la randul lor, va va furniza cele mai multe cantitati de energie, ar trebui sa va bazati pe plante.
* 74% din asistente medicale (14 din 19) si-au redus colesterolul. Un factor de risc imens pentru problemele cardiace este colesterolul ridicat al sangelui. Grasimile saturate, prezente in principal in carne, branza, pasari de curte si alte produse de origine animala, influenteaza dramatic nivelul colesterolului din sange. Trecerea la o dieta pe baza de plante poate sa scada semnificativ nivelul de colesterol, astfel incat, in loc sa prescrie atat de multe medicamente pentru inima, medicii ar trebui sa se concentreze asupra schimbarii dietelor.