„În Turcia există urme ale unor maşini, vechi de 12-14 milioane de ani, lăsate de o civilizaţie necunoscută” – crede un cercetător

În mai multe țări au fost găsite urme misterioase, care se presupune că au o vechime de 14 milioane de ani. Ele seamănă cu urmele unor vehicule străvechi cu cauciucuri largi. Dacă teoria este corectă, atunci toate concluziile anterioare ale oamenilor de știință despre apariția roților cu câteva sute de ani în urmă pot fi considerate greșite. Alte urme, similare cu cele lăsate de vehiculele antice, au fost deja găsite în Kazahstan, Malta, Franța, Italia și America de Nord. Un număr mare de urme au fost găsite în Capadocia turcă.
Drept urmare, există unii care cred că mașinile grele au existat pe Pământ acum 12-14 milioane de ani! O concluzie şocantă! Creatorii acestei mașini au fost oameni care au locuit planeta noastră înainte de apariția omului modern?
În 2015, dr. Alexandre Koltypin, geolog și director al Centrului de Cercetare în Științe Naturale de la Universitatea Internațională Independentă de Ecologie și Politologie din Moscova, a susținut că marcajele enigmatice în formă de caneluri din Valea Frigiei, din centrul Turciei, au fost realizate artificial de vehicule de teren și nu creat de vreun proces natural.
Potrivit oamenilor de știință, Valea Frigiei găzduiește urme antice care au fost datate în diferite epoci istorice. Se crede că cele mai vechi drumuri au fost construite în timpul Imperiului Hitit, în jurul anilor 1600 î.Hr. De-a lungul timpului, frigienii, grecii și armatele lui Alexandru cel Mare au sculptat poteci în stânca moale. Ulterior, aceste poteci au devenit parte a rețelei de drumuri romane.
Frigienii au fost o civilizație care a existat în Turcia antică, devenind proeminentă în secolul al VIII-lea î.Hr. Capitala lor, Gordium, era situată pe locul orașului modern Yassihuyuk, la aproximativ 70 km sud-vest de Ankara.
Urmele antice găsite în Valea Frigiei i-au nedumerit pe arheologi multă vreme, cu explicații care au ajuns până la urmele lăsate de vehicule extraterestre antice. Regele Midas, descris în legendele grecești și sursele asiriene, este cel mai faimos rege al frigienilor. Potrivit poveștilor, după înfrângerea sa în bătălia de către cimerieni, el s-a sinucis bând sânge de taur.
Dr. Koltypin și echipa sa au studiat terenul stâncos cu șanțuri adânci, ajungând la concluzia că acele urme nu au fost create de căruţe sau alte vehicule antice, ci de vehicule grele și uriașe necunoscute dintr-o civilizație străveche. El a estimat că aceste urme au o vechime de aproximativ 14 milioane de ani și a postulat că o civilizație necunoscută le-a creat.

„Toate aceste câmpuri stâncoase au fost acoperite cu șanțurile lăsate acum câteva milioane de ani… nu vorbim despre ființe umane. Metodologia de specificare a vârstei rocilor vulcanice este foarte bine studiată și elaborată”, a spus Koltypin. Expertul mai susține că arheologii evită să vorbească despre această chestiune, deoarece pot distruge toate teoriile clasice: „Cred că vedem semnele civilizației care a existat înainte de crearea clasică a acestei lumi”.
Dr. Koltypin a observat că distanța dintre fiecare pereche de canale găsite în zonă este constantă și se potrivește cu distanța dintre roțile vehiculelor moderne. Cu toate acestea, canalele sunt prea adânci pentru orice mașină modernă, ceea ce ridică întrebări cu privire la tipul de transport care ar fi putut fi folosit.
Cele mai adânci șanțuri 1 metru, iar pe pereții acestor șanțuri există zgârieturi orizontale care par să fi fost lăsate de capetele osiilor care ieșeau din roțile antice. Acest lucru sugerează că roțile antice erau mai largi decât șanțurile, ceea ce este o caracteristică a unui vehicul de teren care ar fi fost capabil să navigheze prin teren accidentat.
Faptul că șinele sunt atât de adânci implică și faptul că vehiculul era greu și posibil folosit pentru transportul de încărcături grele. Aceste observații ridică mai multe întrebări despre tehnologia și capacitățile civilizației care a creat aceste urme și sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege originile lor.

Dr. Koltypin a susținut că greutatea vehiculelor preistorice mari a creat canalele adânci găsite în sol și rocă. De asemenea, el a remarcat că mai târziu, șanțurile și zona înconjurătoare s-au pietrificat, păstrând dovezile. Acest fenomen este cunoscut geologilor, deoarece o conservare similară este observată în urmele pașilor dinozaurilor.
Alte locații din întreaga lume, cum ar fi arhipelagul Maltei, au urme misterioase similare, care continuă să-i bulverseze pe cercetători. Unele dintre urme ciudate, cele din Misrah Ghar il-Kbir, sunt deosebit de interesante, deoarece par să ducă de pe stânci sau să continue în ocean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate