Edouard Biot, un inginer francez, a publicat în 1846 o lucrare care documenta observațiile astronomice din China pe parcursul istoriei sale. În ea, el catalogează diverse viziuni de OZN-uri din China din perioada antichităţii. De exemplu, o observaţie din 24 mai 12 î.Hr., descrie un obiect mare plutitor.
„În primul an al perioadei Yuen-yen, la a 4-a lună, între orele 15:00 și 17:00. pe cer senin și vreme senină, s-a auzit în mod repetat un sunet asemănător tunetului. A apărut un meteorit, partea din față având mărimea unei vaze, lungă de peste 30 de metri. Lumina lui era roșie-albicioasă. Stătea departe la sud-est de Soare. A aruncat scântei de foc pe patru laturi, unele mari cât o găleată, altele de mărimea unui ou. Au căzut ca ploaia. Acest fenomen a durat până seara”.
Acest lucru este interesant, deoarece meteoriţii nu stau nemișcați ore întregi și nu împrăștie peisajul cu „ploi de foc”.
Un alt exemplu din lucrarea sa publicată în 1846 include o experiență a armatei împăratului Hou Chu. Acesta a văzut un obiect roșu cu raze ascuțite care a zburat de trei ori. Un alt eveniment din China a avut loc în 814 î.Hr. (locație necunoscută); atunci, a apărut un obiect luminos, a luminat pământul și multe alte obiecte mici au ieșit din el.