Ce semnificatie ascunsa are visul despre paianjeni?

Visele si semnificatia lor i-au fascinat intotdeauna pe oameni. Oamenii antici aveau carti de vise si interpreti de vise, si chiar si in lumea noastra moderna multi oameni inca mai cred ca visele ne pot oferi informatii vitale despre evenimente importante din viata de zi cu zi. Oamenii de stiinta continua sa studieze visele si sa examineze in ce masura acestea sunt legate de emotiile si amintirile noastre. Multi se intreaba daca visele pot prezice evenimente viitoare si, daca visezi anumite obiecte, animale sau evenimente are vreo semnificatie.
Analiza viselor este foarte subiectiva si, din punct de vedere stiintific, nu este usor de explicat, dar unii au incercat sa gaseasca adevarul din spatele simbolurilor din vise. O astfel de persoana este Cynthia Richmond, terapeut si autoarea cartii „Puterea visului”. Daca, de exemplu, visam paianjeni, ce semnifica acest lucru? Potrivit lui Cynthia Richmond, paianjenii sunt asociati cu manipularea. In functie de restul visului, paianjenul poate indica faptul ca visatorul este manipulat sau ca visatorul este manipulator. Deci, daca visezi despre paianjeni, ar trebui sa te intrebi daca esti manipulat.
Visatorul trebuie sa se intrebe: „Unde in viata mea eu sunt manipulat sau ii manipulez pe altii? Si sa rezolv acest lucru”, spune Richmond. Daca doriti sa va induceti vise despre paianjeni, Richmond sugereaza sa va uitati la fotografii de paianjeni inainte de culcare si sa va ganditi la ei inainte de a adormi.
Simbolismul antic al paianjenilor
De-a lungul istoriei, au existat mai multe reprezentari culturale ale paianjenilor, iar aceste insecte au avut un sens diferit pentru multe civilizatii antice. Paianjenul, impreuna cu panza sa, este prezentat in fabule mitologice, cosmologii, reprezentari spirituale, artistice si in traditiile orale din intreaga lume din cele mai vechi timpuri.
In Egiptul antic, paianjenul a fost asociat cu zeita Neith, ca tesatoare a destinului, aceasta legatura continuand mai tarziu prin zeita babiloniana Ishtar si zeita greaca Atena, care ulterior a fost asimilata ca zeita romana Minerva. In mitologia africana, paianjenul este personificat ca o creatie a zeitatii Anansi.

„Arachne” este descris ca jumatate paianjen – jumatate om in „Purgatoriul” lui Dante. In mitologia greco-romane, Arachne era o femeie muritoare si o tesatoare talentata, care a contestat-o pe Atena, zeita intelepciunii si meseriilor, iar aceasta a transformat-o intr-un paianjen. Nu degeaba paianjenii sunt numiti „arahnide”, dupa Arachne.
Culturile care pretuiesc paianjenul, spun ca a visa aceasta insecta reprezinta altceva in afara de manipulare. De exemplu, intr-o cultura in care agricultura este un mijloc de viata, paianjenii reprezinta prosperitate, deoarece acestia mananca insecte daunatoare, constituind astfel conditii mai bune de crestere. Pe de alta parte, daca unei persoane ii este frica de paianjeni, astfel vise nu pot fi la fel de placute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate