ISRAEL – EGIPT | Războiul de Yom Kippur – Armaghedonul din 1973 Omenirea.Ro


Războiul Yom Kippur din 1973: context
Victoria uluitoare a Israelului în Războiul de Șase Zile din 1967 a lăsat națiunii evreiești controlul unui teritoriu de patru ori mai mare decât cel pe care îl deținea anterior. Egiptul a pierdut Peninsula Sinai și Fâșia Gaza, cu o suprafață de 23.500 de mile pătrate, Iordania a pierdut Cisiordania și Ierusalimul de Est, iar Siria a pierdut înălțimile strategice Golan.

Când Anwar el-Sadat (1918-81) a devenit președinte al Egiptului în 1970, s-a trezit la conducerea unei națiuni cu probleme economice care nu-și putea permite să continue cruciada fără sfârșit împotriva Israelului. El dorea să facă pace și, astfel, să obțină stabilitate și să recupereze Sinaiul, dar după victoria Israelului din 1967 era puțin probabil ca termenii de pace ai Israelului să fie favorabili Egiptului. Așa că Sadat a conceput un plan îndrăzneț de a ataca din nou Israelul, care, chiar dacă nu ar fi avut succes, i-ar fi putut convinge pe israelieni că pacea cu Egiptul era necesară.

Știați că? La 6 octombrie 1981, Anwar Sadat a fost asasinat de extremiști musulmani la Cairo, în timp ce asista la o paradă militară de comemorare a aniversării trecerii Canalului Suez de către Egipt la începutul Războiului de Yom Kippur.

În 1972, Sadat a expulzat 20.000 de consilieri sovietici din Egipt și a deschis noi canale diplomatice cu Washington, D.C., care, în calitate de aliat cheie al Israelului, ar fi un mediator esențial în orice viitoare discuții de pace. El a format o nouă alianță cu Siria și a fost planificat un atac concertat împotriva Israelului.

🔴Hai in comunitatea de Membri – Stellarium Exclusive – pentru clipuri exclusive si explicite
🔴Link-https://www.youtube.com/channel/UCYr3_r637rtGN97Fmh53kbA/join

📚E-book – Top 50 Idei Business de a face Bani -https://fabricadestele.gumroad.com/l/slgnl
📚 E-book – TOP 12 joburi de acasa -https://gum.co/lnVNO

⭐️ Collab.- [email protected] (Flavius de la Stellarium)
⭐️VoiceOver & Owner- Flavius Calin
⭐️ Paypal- https://www.paypal.me/Stelarium
⭐️ Mail- [email protected]

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , masini in rate