Pentru un fost om de știință al NASA, oceanele Terrei ar putea ascunde chiar şi baze extraterestre. Deși declarația este senzațională, nu este prima dată când se spune așa ceva, ba chiar există o listă lungă de martori care susțin că au observat obiecte luminoase care intrau şi ieşeau din mări sau oceane. Dar de unde vin ele? Sunt prototipuri dezvoltate în secret de oameni? Sunt sonde de origine extraterestră?
Potrivit lui Kevin Knuth, un fost cercetător NASA, există motive științifice solide pentru care ocupanții OZN-urilor care vizitează Pământul ar putea prefera să se stabilească în adâncurile oceanelor. Kevin Knuth, care a lucrat la Centrul de Cercetare Ames al NASA din 2001 până în 2005, consideră că există multe motive pentru care vizitatorii extratereștri ar putea alege să se stabilească sub apă, decât pe suprafața Pământului. Mai întâi, oceanele adânci sunt ideale. Knuth a spus într-un podcast „Theories of Everything”: „75% din suprafața Pământului este apă și avem foarte puțin acces la ea. Deci, dacă ai de gând să te ascunzi undeva, sub apă este locul perfect”.
Kevin Knuth a mai declarat: „Dacă veniți dintr-un mediu de apă, mediile acvatice ale planetelor vor fi mult mai bune pentru a trăi decât mediile atmosferice. Atmosferele au o capacitate termică redusă, așa că temperatura variază foarte mult… apar variații uriașe de temperatură. Mai mult, atunci când te deplasezi de pe o planetă pe alta, variațiile de temperatură din atmosferă sunt enorme: dacă mergi pe Marte, temperatura este în jur de 20 de grade. Dar, dacă mergi pe Venus, se poate atinge 400 de grade. Este imens. Și presiunea atmosferică variază foarte mult de la o planetă la alta”.
Kevin explică că atmosfera lui Venus este de aproximativ 100 de ori mai densă decât a noastră, în timp ce „aerul” marțian este de aproximativ 100 de ori mai subțire. Și pe niciuna dintre acele planete atmosfera nu face nimic pentru a te proteja împotriva radiațiilor cosmice sau a altor pericole. Knuth explică: „A trăi pe o suprafață protejată doar de o atmosferă pune tot felul de probleme. Dar dacă trăiești într-un ocean, a merge pe o altă planetă cu un ocean este de fapt un lucru destul de bun. Temperaturile nu se vor schimba drastic de la un ocean la altul, mergând de la o planetă la alta”.
Presiunile, de asemenea, vor fi mai asemănătoare între oceanele diferitelor planete. Knuth adăugă: „Principalele diferențe dintre oceanele diferitelor planete vor fi date de substanțele chimice dizolvate în ocean”. Prin urmare, este foarte probabil ca cei care ne vizitează planeta să decidă să se așeze în interiorul oceanelor.
Sursa: podcastul „Theories of Everything with Curt Jaimungal”, videoclipul „Former NASA Scientist On Aliens Living In Earth’s Ocean” / YouTube