Exista zeci de tipuri diferite de dureri de cap, dar majoritatea sunt provocate, in primul rand, de presiunea excesiva din capilarele minuscule care alimenteaza creierul: aceasta presiune este produsa de impuritatile din fluxul sangvin, care nu numai ca blocheaza capilarele minuscule, ci reduc si cantitatile de oxigen si de glucoza ce ajung la creier. Intr-un articol din septembrie 2012, va recomandam sa renuntati la medicamente atunci cand va doare capul (Nu mai tratati durerile de cap cu Aspirina sau Nurofen, caci au un efect placebo si va intoxica organismul!). Ca alternative, va recomandam apa, uleiul de peste si vitamina D. In acest articol, va vom arata si alte tratamente naturiste la durerile de cap.
Spanacul: spanacul crud, fie consumat ca atare, fie sub forma de suc, purifica fluxul sangvin si formeaza hemoglobina, elementul care transporta oxigenul, marind, astfel, cantitatile de oxigen si de sange ce ajung la creier.
Sucul de morcovi, sfecla si castraveti: acest amestec descompune cristalele acide din rinichi, imbunatatind, astfel, capacitatea lor de a curata sangele de impuritatile care provoaca, de multe ori, dureri de cap atunci cand ajung la creier; de asemenea, purifica sangele si produce hemoglobina, marind, astfel, cantitatea de oxigen care ajunge la creier ; 10 parti/3 parti/3 parti, 0,5-1 litri, atunci cand incep durerile de cap.
Lecitina: 20% din tesutul creierului este alcatuit din lecitina, care, atunci cand e luata impreuna cu vitamina C, are efecte de intinerire remarcabile asupra creierului; lecitina organica elimina si depunerile de colesterol anorganic din arterele coronare, marind, astfel, cantitatea de sange oxigenat care ajunge la creier; lecitina lichida extrasa din boabele de soia este cea mai convenabila forma de a consuma acest supliment.
Usturoiul: usturoiul crud este una dintre cele mai bune substante din natura pentru curatarea vaselor de sange; consumat impreuna cu lecitina, nu numai ca elimina factorii toxice care provoaca adesea dureri de cap, ci mareste si capacitatea de memorare, de invatare si alte functii mentale.
Alte alimente benefice: sucul de salata verde; nucile pecan; germenii de grau; semintele de floarea-soarelui; galbenusul crud (pentru lecitina si colesterol organic).
Alimente contraindicate: amidonul rafinat, in special faina alba; zaharul rafinat, in special bauturile racoritoare dulci; ouale gatite; laptele pasteurizat; carnea grasa gatita.