Aceasta supa, facuta din 50 de catei de usturoi, 1 ceapa rosie si niste cimbru, este capabila de a lupta cu cele mai multe si mai puternice dintre virusii gripali, ai racelii, precum si cu alte infectii produse de virusi si bacterii, fiind astfel de o suta de ori mai puternica decat unele antibiotice.
Farmacistii si medicii au prescris de-a lungul ultimilor decenii antibiotice peste masura, fapt care a diminuat eficacitatea lor si chiar a creat boli rezistente la antibiotice. De aceea, trebuie sa ne reintoarcem la natura pentru a lupta impotriva acestor „bug”-uri. Iar unul dintre cele mai puternice plante (alimente) impotriva virusilor este usturoiul. E interesant ca virusii mutanti, rezistenti la antibiotice, nu pot face fata usturoiului. Motivul din spatele proprietatilor uluitoare ale usturoiului este prezenta unei substante numita alicina. Un studiu efectuat de Universitatea din Washington a demonstrat ca usturoiul este de 100 de ori mai eficient decat 2 antibiotice cele mai populare de pe piata! Asa ca trebuie sa profitam de el! E ieftin, natural si bun!
Asadar, iata reteta acestei supe:* 50 de catei de usturoi (5 capatani de usturoi), curatati si decojiti* 2 linguri de ulei de masline* 2 linguri de unt* 2 cepe rosii mari, taiate in cuburi* 1 lingura cimbru verde* 6 cani (250ml) de supa de pui* ierburi proaspete sau uscate pentru gust (patrunjel, frunze de dafin, orice preferati)* 3 cesti de paine veche sub forma de crutoane* 1 ceasca de smantana
Pregatirea
Se incalzeste cuptorul. In timpul acesta, taiati capetele capatanilor de usturoi, puneti cateii pe o foita subtire, turnati niste ulei de masline si inveliti cateii in folie. Asezati folia infasurata cu usturoi intr-o tigaie si puneti-o la cuptor, pentru a o gati pentru aproximativ 90 de minute. Asteptati ceva timp ca sa se raceasca dupa ce s-a terminat. Apoi, se amesteca 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de unt intr-o oala de supa, la foc mediu. Puneti ceapa rosie tocata si fierbiti-o timp de 10 minute, amestecand frecvent.
Acum, odata ce usturoiul s-a racit, se macina si se amesteca impreuna cu ceapa rosie fiarta. Se amesteca bine, se adauga cimbru proaspat si alte ierburi. Reduceti temperatura si amestecati cu crutoanele. Gatiti pentru aproximativ 5 minute sau pana cand painea se inmoaie. Scoateti ierburile proaspete din amestec si dati-le printr-un blender pana devine un amestec semi-cremos. Puneti supa inapoi in oala, adaugati smantana si nu ezitati sa adaugati sare sau piper in functie de preferintele dumneavoastra! Pofta buna si sanatate!