Filip Buscu si David Ghiberdic: „Am lansat satelit cu SpaceX” | Special Aproximativ Discutii Omenirea.Ro


Filip Bușcu și David Ghiberdic, doi dintre cei trei elevi din România care au fost premiați la International Science and Engineering Fair (ISEF) 2024, cea mai importantă și prestigioasă competiție de știință și inginerie din lume, dedicată tinerilor sub 21 de ani, sunt invitați la „Aproximativ discuții SPECIAL” cu Gojira, unde vorbesc despre Romspace – echipa de tineri pasionați și talentați – care a lansat cu succes satelitul ROM-3 pe orbită, folosind o rachetă SpaceX furnizată de Elon Musk, premiul la categoria Engineering Technology: Statics and Dynamics pe care și l-au adjudecat după ce au inventat și construit o aripă de avion capabilă să crească manevrabilitatea aeronavelor, să reducă consumul de carburant cu până la 5% și să inducă proprietăți de invizibilitate, gadgeturile din filme pe care și le-ar dori în viața reală, precum și despre alte subiecte interesante.

Filip Buşcu, David Ghiberdic şi Rareş Marinescu, elevi la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, au luat premiu la categoria Engineering Technology: Statics and Dynamics. Ei au inventat şi construit o aripă de avion capabilă să crească manevrabilitatea aeronavelor, să reducă consumul de carburant cu până la 5% şi să inducă proprietăţi de invizibilitate. Proiectul lor, intitulat Hawk Wing, a fost examinat timp de trei zile de nouă comisii formate din reprezentanţi ai marilor universităţi americane, ai marilor companii de tehnologie şi chiar ai US Army. Regeneron ISEF este considerat în unanimitate de mediul universitar american şi britanic cea mai prestigioasă competiţie STEM din lume, cu mult înaintea olimpiadelor internaţionale de ştiinţe şi este pentru prima dată când România a urcat pe podium.

În fiecare an, mii de participanţi din zeci de ţări încearcă să obţină un premiu care, de obicei, aduce cu el accesul în universităţi din SUA şi Marea Britanie. În 2024 au concurat peste 1800 de elevi din 76 de ţări.

Surse: digi24.ro, bursa.ro

Dacă ți-a plăcut, dă cu share!

Follow us on the web:

Patreon: https://www.patreon.com/aproximativgojira
TikTok: https://www.tiktok.com/@aproximativdiscutii
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Gojira: https://www.instagram.com/dj_gojira/

#HappyFishTV #Gojira #AproximativDiscutiiSpecial #FilipBuşcu #DavidGhiberdic #RareşMarinescu #Romspace #InternationalScienceandEngineeringFair #ROM3 #HawkWing #SpaceX #ElonMusk #podcast2024

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate