Preturi vs Salarii; Cirstoiu vs orice bun simt; Tetelu vs Tudor „La Cererea Nimanui” cu Gojira Omenirea.Ro


În această ediție a podcastului „La Cererea Nimănui”, cu Tudor, Gojira și Tetelu, se discută despre Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care consideră că este „o enigmă pe care cu greu o putem explica” de ce alimentele de bază sunt mai scumpe în România decât în țările din Vest.

Documentele contabile și medicale intrate în posesia HotNews.ro, care arată că, în octombrie 2023, un pacient a fost consultat de medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, deși un manager de spital nu poate avea o altă funcție, plătită sau neplătită, în afara spitalului pe care-l conduce. Clinica familiei Cîrstoiu, precum și despre alte subiecte de actualitate.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, consideră că este „o enigmă pe care cu greu o putem explica” de ce alimentele de bază sunt mai scumpe în România decât în țările din Vest. Dacă ne uităm pe cifrele oficiale comparative, lucrurile arată un cu totul alt tablou. Nu mâncarea sau băuturile sau mobila e mai scumpă în România, ci salariile sunt mult mai mici.
România a avut cea mai ieftină mâncare din UE în 2022, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). De asemenea, am avut și cea mai ieftină mobilă.

Potrivit Eurostat, alimentele și băuturile nealcoolice au fost cele mai ieftine în România (66% din media UE) și Polonia (68%), în timp ce cele mai scumpe au fost în Danemarca (129% din medie), Luxemburg (126%) și Austria (125%).
Cel mai scăzut nivel al prețurilor pentru bunurile de consum și serviciile din componența consumului final al gospodăriilor populației, în cadrul statelor membre, a fost înregistrat în anul 2022 în România, fiind cu 42% mai mic decât media UE, urmată de Bulgaria (41% sub media UE) și Polonia (38% sub media UE).

Cel mai ridicat nivel s-a înregistrat în Irlanda (46% peste media UE), urmată de Danemarca (45% peste media UE), Luxemburg (37% peste media UE) și Finlanda (27% peste media UE).
Indicii nivelului prețurilor exprimă câte unități din aceeași monedă sunt necesare pentru a cumpăra un volum identic de bunuri și servicii în țări diferite, pentru fiecare grupă de bunuri și servicii.
În anul 2022, pentru bunurile de consum și serviciile din componența consumului final se plătesc 100 euro la nivelul Uniunii Europene, 146 euro în Irlanda și 58 euro în România.

Surse: hotnews.ro, capital.ro

Follow us on the web:

#lcn #gojira #tudor #tetelu #lacerereanimanui #podcast #happyfish

Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Gojira: https://www.instagram.com/dj_gojira/

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate