Despre deepfake cu Hasbulla Baboias si Steven Seagal Tudor la Lonely Fans | PODCAST Omenirea.Ro


În această ediție a podcastului „Lonely Fans”, cu Tudor și Baboiaș, se discută despre deepfake și adoptarea „variantei chinezești” a legii deepfake în România, precum și despre alte subiecte tari, pe care le poți descoperi pe canalul nostru de YouTube.

Posibila pedepsire cu închisoarea modificării unor informații video sau audio împarte societatea în două. Unele grupuri civice susțin că libertatea de exprimare va fi îngrădită, ca în China. Altele cer sancționarea drastică în cazurile cu impact grav emoțional sau financiar.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunța în urmă cu trei săptămâni că va depune o plângere penală după ce fața și vocea i-au fost utilizate într-un deepfake.

Filmulețul trucat, distribuit contra cost pe rețelele de socializare, îl prezenta pe Burduja promovând un sistem de investiții care nu există în realitate.

Cu situații similare s-au întâlnit, în ultima perioadă, mai mulți politicieni sau diferite personalități, unul dintre cele mai cunoscute cazuri fiind cel al lui Mugur Isărescu.

Toate aveau același numitor comun: aparenta promovare a unor investiții, fără corespondent în realitate.

La trei săptămâni de la aceste incidente, luni, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a ajuns un proiect de lege mai vechi, menit să sancționeze intervențiile deepfake nemarcate. Proiectul de lege a fost întors însă la comisiile de specialitate.

Inițiativa deputatului Eugen Bejinariu și a senatorului Robert Cazanciuc, ambii social-democrați, a fost înregistrată la Parlament pe 5 aprilie 2023. Pe 26 iunie a fost adoptată de Senat și a fost transmisă apoi către Camera Deputaților, for decizional.

Pe scurtul traseu dintre cele două instituții legislative s-a produs modificarea care a inflamat spiritele.

Forma adoptată de Senat avea doar sancțiuni financiare, cea propusă de Camera Deputaților păstra amenzile și venea în plus cu pedepse cu închisoarea de la șase luni la doi ani pentru „crearea/realizarea conţinutului de tip deepfake”.

În plus, distribuirea de conţinut deepfake era sancţionată cu 60-180 de zile amendă penală.

Sursă: romania.europalibera.org

Ți-a plăcut? Dă cu share!

Follow us on the web:

#lonelyfans #baboias #tudor #podcast #happyfish #hasbulla #stevenseagal

Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Baboias: https://www.instagram.com/baboiashhh/

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate