Tracicul detector de destine si inghititorii de nuclee | La Cererea Nimanui Podcast Omenirea.Ro


Urmărește cea mai fresh ediție a podcastului „La Cererea Nimănui”, cu Tudor, Gojira și Tetelu, în care se discută despre proiectul-pilot numit „Încotro? Eu?”, care vizează orientarea elevilor în carieră prin citirea palmei, cu un aparat neurostimulator, societatea Tracia Unita SA, precum și despre alte subiecte tari, pe care le poți descoperi și comenta pe canalul nostru de YouTube.

La doar două zile după ce Inspectoratul Școlar Cluj a anunțat lansarea unui proiect prin care elevii erau ajutați să-și aleagă cariera cu ajutorul unui dispozitiv, instituția s-a răzgândit. Proiectul va fi implementat doar după ce se va stabili că rapoartele generate de aparat sunt relevante. Reacția a venit după ce psihologii au avertizat că o consiliere vocațională se poate face doar pe baze științifice. Evaluarea cu dispozitivul respectiv presupunea scanarea mâinilor elevilor pentru generarea de profiluri psihologice.

Dispozitivul de „scanare” a palmelor elevilor pentru orientarea în carieră achiziționat de ISJ Cluj a costat 2500 de euro plus TVA. Acesta a fost inventat de Dumitru Grigore, fiind vorba despre un sistem care ar fi fost premiat la nivel național și internațional. Dumitru Grigore este consilier pentru tehnologii avansate al societății pe acțiuni Tracia Unita, care promovează ”Școala Zalmoxiană”, potrivit paginii de internet a societății.

Cu toate că decanul Facultății de Psihologie din cadrul UBB a fost prezent la conferința de lansare, reprezentanții Universității Babeș-Bolyai, prezentați ca parteneri în proiect de către inspectoarea șefă, s-au dezis ulterior de instrument și de metoda folosită. Desfășurarea unui astfel de proiect-pilot ar fi o „greșeală”, a declarat rectorul UBB, psiholog de profesie, Daniel David, care susține că școala ar trebui să folosească teste și probe psihologice validate, acest proiect nefiind din această categorie, conform EduPedu.ro. Ulterior, chiar ISJ a renunțat la promovarea proiectului „până la momentul clarificării tuturor aspectelor”.

Sursă: digi24.ro, actualdecluj.ro, ziare.com

Devino membru aici: https://www.youtube.com/@happyfishteleviziune/join

Dacă ți-a plăcut, dă cu share!

Follow us on the web:

#lcn #gojira #tudor #tetelu #lacerereanimanui #podcast #happyfish

Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Gojira: https://www.instagram.com/dj_gojira/

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate