Tudor Giurgiu: „Am dansat printre clipuri rap, organizat TIFF si regizat filmul “Libertate”!” Omenirea.Ro


Tudor Giurgiu este invitat într-o ediție specială EXTRA a podcastului „Aproximativ discuții”, cu Gojira, în care se discută despre: „Libertate” (2023), TIFF, Filme, Regie, precum și despre alte subiecte captivante!

Tudor Giurgiu s-a născut pe 20 Iunie 1972 la Cluj, a absolvit Academia de Teatru și Film din București, secția Regie Film, clasa prof Stere Gulea și Laurențiu Damian – 1995.

În 1997 a participat la proiectul Artslink, devenind artist resident la 911 Media Arts Center din Seattle. A produs și regizat numeroase reclame și videoclipuri. În perioada 2005-2007 a fost Directorul General al Televiziunii Române.

Printre filmele produse sau co-produse de Tudor Giurgiu se numără Katalin Varga, regizat de Peter Strickland, premiat cu Ursul de Argint la Berlin 2009 şi cu premiul Academiei Europene de Film, categoria Descoperirea Europeană a Anului; Misiunea directorului de resurse umane de Eran Riklis (Premiul publicului – Locarno 2010), Cenușă și sânge al lui Fanny Ardant (Cannes 2009), Cannibal (Toronto și San Sebastian 2013), Câinele japonez (propunerea României la Oscar 2015), Povestea iubirii (r. Radu Mihăileanu, 2016) și Moromeții 2 în regia lui Stere Gulea (2018).

Tudor Giurgiu este Membru al Academiei Europene de Film, Eisenhower Fellow în 2014, fondator şi președinte al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) și al Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, Fondator al casei de producţie Libra Film, al casei de distribuţie Transilvania Film, co-fondator al complexului cinematografic Cityplex şi inițiator al Galei Premiilor Gopo.

Libertate este un film românesc regizat de Tudor Giurgiu, care a avut premiera în 2023. Prezentat în avanpremieră la Festivalul de film de la Sarajevo, el a primit Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE).

Sursa: Wikipedia

Dacă ți-a plăcut, dă cu share!

Follow us on the web:

Patreon: https://www.patreon.com/aproximativgojira
TikTok: https://www.tiktok.com/@aproximativdiscutii
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Gojira: https://www.instagram.com/dj_gojira/

#gojira #sergheimizil #aproximativdiscutii #podcast #happyfish

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate