Prof. Univ. Dr. Ing. Manole Serbulea: Panica de cutremur e normala. | Aproximativ Discutii cu Gojira Omenirea.Ro


Prof. univ. dr. ing. Manole Stelian Şerbulea este invitat la o ediție specială EXTRA a podcastului „Aproximativ discuții” cu Gojira, în care se discută despre: Ce să facem în caz de cutremur, Starea clădirilor din București și cum stăm comparativ cu Turcia la acest capitol.

Efectele unui cutremur major în București ar putea fi cu mult mai mari decât cele estimate de autorități. Un raport de audit al experților Curții de Conturi de anul trecut relevă posibilitatea unei crize de mari proporții în Capitală în cazul unui seism de calibrul celui din 1977 sau mai puternic.
Documentul oficial remarcă dezinteresul autorităților și toate disfuncționalitățile sistemului de management al riscului de cutremur.

În primul rând, numărul clădirilor în pericol de prăbușire ar putea fi mult mai mare, multe spitale ar putea colapsa, nu există rezerve de sânge și medicamente, forțele de intervenție nu sunt suficiente și, deși există un sistem de alarmare timpurie pentru a se putea securiza infrastructură critică și opri gazele și curentul, de exemplu, nimeni nu a fost interesat de el. Chiar dacă INFP a pus la punct și testat un sistem de alarmare seismică timpurie pentru cutremurele vrâncene puternice, denumit REWS (Rapid Early Warning System), care poate acționa automat oprirea sau securizarea surselor de pericol, cu 25-40 secunde înainte că undele seismice distructive să ajungă la infrastructură care se dorește a fi protejată, sistemul nu a fost implementat, iar furnizorii de utilități nu au fost interesați de primirea alertelor.

Sursă: hotnews.ro

Mulțumim că ne susții cu like, share, subscribe și gânduri bune!

Follow us on the web:

Patreon: https://www.patreon.com/aproximativgojira
TikTok: https://www.tiktok.com/@aproximativdiscutii
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Gojira: https://www.instagram.com/dj_gojira/

#gojira #manoleserbulea #aproximativdiscutii #podcast #happyfish

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this song on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate