Cum si ce bem in 2023? Somelierul Emil Popescu ne dezvaluie “La mintea lui Tetelu” | Podcast Omenirea.Ro


Emil Popescu este invitat în cea mai recentă ediție a podcastului „La mintea lui Tetelu”, cu Dragoș Mușat, în care se discută despre: Ce și cum beau românii, Cum să alegi un vin, precum și alte subiecte pe aceeași tema.

Un vin de calitate este cel care are indicat pe etichetă denumirea, podgoria și soiul de strugure. Vinurile franţuzeşti, de exemplu, au pe etichetă sistemul AOC (Apellation d’origine contrôleé), o garanţie că ceea ce scrie pe etichetă, chiar se află în sticlă. Alte vinuri din străinătate, în special cele din America de Sud, au pe etichetă denumirea soiului de strugure şi numele vinului. Şi multe dintre vinurile de la noi au început să menţioneze aceste aspecte. Sunt importante şi e bine să le iei în seamă. Cu cât este mai vechi, cu atât un vin, teoretic, este mai de calitate.

Anul recoltei, numit “millésime” în franceză, este un detaliu foarte important în cazul vinurilor de calitate. În general, căutaţi să cumpăraţi vinuri mai vechi de 4 ani.

Mai trebuie să vă uitaţi şi la conţinutul de alcool. Vinurile de masă, pe care le beţi împreună cu o mâncare obişnuită, au între 8,5 şi 9,5%. Cele de calitate superioară au peste 10% alcool. Asta în privinţa vinurilor franţuzeşti, considerate a fi cele mai corecte din lume.

Dacă te întrebi cum alegi un vin bun românesc, uită-te, în primul rând, la concentraţia alcoolică. Trebuie să fie de minim 11% în cazul vinului alb și de 12% în cazul vinului roșu. Atenţie la vinurile de peste 14-15%. Acestea sunt destul de tari şi vă pot provoca probleme stomacale.

Cumpăraţi vinul numai din locurile special amenajate. De exemplu, dacă intraţi vara într-un magazin şi vedeţi că sunt peste 30 de grade Celsius, mai bine nu cumpăraţi. Vinurile ţinute la cald îşi pierd calităţile. La fel şi cele care stau prea mult în lumină.

Sursa: gadgetreport.ro

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe.

Follow us on the web:

Patreon: Tetelu
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Grup Facebook: https://www.facebook.com/groups/273835691119470
Tetelu: https://www.facebook.com/sacrosanctul.decupat

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this video on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate