Oameni de vânzare. Cu regizoarea Carmen Lidia Vidu | “Viva Historia” cu Hodor si Tetelu Omenirea.Ro


Regizoarea Carmen Lidia Vidu este invitată în cea mai recentă ediție a podcastului „Viva Historia” cu Tetelu și Mădălin Hodor, în care se discută despre vânzarea etnicilor germani din România de către autoritățile comuniste de la București.
Carmen Lidia Vidu a pus în scenă în spectacolul său „Oameni de vânzare”, spectacol realizat la Teatrul German din Timişoara, povestea traumatică a acestei pagini din istoria României.
Află despre: cum a început operaţiunea, cine au fost negociatorii, reţelele paralele care au exploatat oportunităţile create prin plecarea masivă a germanilor din Transilvania, sumele de bani plătite, efectele care se resimt şi astăzi.
Podcastul, pe care îl poți urmări integral aici: conţine şi materiale video originale din spectacol care ne-au fost puse la dispoziţie cu amabilitatea de invitată noastră.

Începută imediat după terminarea celui de al doilea război mondial sub egida Crucii Roşii, ca operaţiune umanitară de „reîntregire a familiei”, emigrarea etnicilor germani din România va fi condiţionată treptat de autorităţile comuniste de la Bucureşti de primirea unor sume în valută. Din anul 1967, odată cu reluarea relaţiilor diplomatice între RFG şi România, prin intermediul Direcţiei de Informaţii Externe a Securităţii, a început operaţiunea de obţinere de valută pentru acordarea vizelor de ieşire pentru etnici germani. Până în decembrie 1989 când, după căderea Zidului Berlinului şi prăbuşirea pe rând a regimurilor comuniste din Europa de Est, Nicolae Ceauşescu decide unilateral sistarea „afacerii”, aproape întreaga comunitate germană din Transilvania dispăruse.

Cumpara vinurile lui Tetelu de aici: https://grammawines.ro/categorie/tetelu

#podcast #happyfish #vivahistoria #tetelu

Follow us on the web:

Patreon: Tetelu
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Grup Facebook: https://www.facebook.com/groups/273835691119470
Tetelu: https://www.facebook.com/sacrosanctul.decupat

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this video on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate