Fara casa si fara masa din cauza pacanelelor. Un nou caz real si dramatic “La mintea lui Tetelu” Omenirea.Ro


Nu rata cel mai recent episod din seria despre dependența de jocuri de noroc din cadrul podcastului „La mintea lui Tetelu”, găzduit de Dragoș Mușat, care îl are că invitat pe Radu, un bărbat care a pierdut totul la pacanele.

Radu vorbește despre dependența lui, cum s-a apucat de jocurile de noroc, în ce raporturi se află cu familia sa și alte subiecte pe aceeași temă.

Dependența de jocuri de noroc reprezintă nevoia incontrolabilă de a manifesta acest comportament, în ciuda efectelor negative resimțite. Netratată, aceasta poate afecta semnificativ situația financiară, relațiile cu ceilalți, precum și alte aspecte ale vieții unei persoane.

În general, dependența se referă la un impuls necontrolabil de a consuma o anumită substanță sau de a se angaja într-un anumit comportament și incapacitatea de a se opri. Dependența se formează treptat și presupune schimbări ale neurotransmițătorilor chimici.

În timp, comportamentul adictiv crește nivelul de dopamină din creier, ceea ce face experiența respectivă mai plăcută. Însă, pe măsură ce persoana respectivă se va obișnui cu acest sentiment, va continua să repete comportamentul, încercând să obțină același efect.

Același mecanism are loc și în cazul formării dependenței de jocurile de noroc – pentru o persoană care suferă de această afecțiune senzația de a paria sau de a juca este echivalentă cu dorința de a bea alcool a unei persoane care suferă de dependență de alcool.

Dacă în cazul alcoolismului putem vorbi despre impulsul de a consuma o cantitate tot mai mare de alcool, în cazul jocurilor de noroc, persoana respectivă este dispusă să riște și mai mult pentru a obține acea stare de bine, considerând că dacă va continua să joace, va câștiga banii pierduți.
În acest mod, se dezvoltă un cerc vicios și o dorință puternică de a se angaja în acest comportament, în timp ce capacitatea de a rezista impulsului scade: pe măsură ce dorința crește în intensitate și frecvență, capacitatea de autocontrol este slăbită.

Surse: clinicaoananicolau.ro, www.healthline.com., www.medicalnewstoday.com

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Cumpara vinurile lui Tetelu de aici: https://grammawines.ro/categorie/tetelu

#podcast #happyfish #lamintealuitetelu #tetelu

Follow us on the web:

Patreon: Tetelu
Instagram: https://www.instagram.com/happyfishteleviziune/
Facebook: https://www.facebook.com/happyfish.ro/
Grup Facebook: https://www.facebook.com/groups/273835691119470
Tetelu: https://www.facebook.com/sacrosanctul.decupat

(C) & (P) HappyFishTV
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws.
In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this video on your channel.

Sursa Videoclipului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate