Unul din primii industriaşi şi oameni de afaceri români a fost Dumitru Marinescu (1842 – 1915), zis şi „Bragadiru”, care a pornit de jos, neavând iniţial nimic. La 12 ani, se angajează ucenic în prăvălia unui negustor, Iancu Ștefănescu. Deosebit de harnic, cinstit și inteligent, Dumitru Marinescu a devenit asociat, iar în 1866 Iancu Ştefănescu îi și lasă negoțul său.
În timp, Dumitru Marinescu îşi dezvoltă afacerile ajungând să-şi cumpere o moşie în comuna Bragadiru, în apropiere de Bucureşti, unde deschide o fabrică de alcool rafinat. Astfel, el îşi ataşează numelui iniţial şi numele de Bragadiru. .
Dumitru Marinescu construieşte prima fabrică de bere românească în 1895, pe un teren de 70.000 mp în Calea Rahovei.
Dumitru Marinescu construieşte în Bucureşti „Palatul Bragadiru”, o construcţie impunătoare atât ca mărime cât şi ca rafinament, având o suprafaţă construită de 10.000 mp, iar restul de 6.000 mp constituind terasa şi grădina.
Construit în 1894, după planurile arhitectului austriac Anton Shuckerl, el avea o impresionantă sală de bal care putea funcţiona şi ca sală de teatru sau sală de concerte, numeroase camere, magazine, birouri. Scopul construcţiei a fost ca loc de recreere atât pentru familia proprie, cât şi pentru muncitorii săi.