Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie
Termenul de „extratereștri” are o perspectivă diferită pentru un om de știință și pentru un cercetător ozenistic. Omul de ştiinţă consideră că extratereștrii pot fi entități microbiologice, probabil prezente în atmosfera Pământului, în timp ce celălalt este un credincios ferm că extratereștrii sunt specii de mărime umană din spațiul cosmic. În anul 2019, membrii METI (Messaging Extraterrestrial Intelligence), o organizație de cercetare cu sediul în San Francisco, s-au reunit la Paris și au sugerat că am putea trăi cu toții într-o grădină zoologică galactică condusă de extratereștri.
Florence Raulin Cerceau, care este director METI, precum și astrobiolog, a explicat: „Acest puzzle de ce nu am detectat încă viața extraterestră a fost discutat des. În cadrul diverselor discuții despre acest subiect, o explicație controversată a fost sugerată pentru prima dată în anii 1970, fiind numită „ipoteza grădinii zoologice””. Președintele METI, Douglas Vakoch, a intervenit spunând: „Poate că extratereștrii urmăresc oamenii pe Pământ, la fel cum ne uităm la animale într-o grădină zoologică”.
Aşadar, e posibil ca o anumită inteligență non-umană operează Pământul ca o închisoare sau o fermă, pentru a ne supraveghea, de aici provenind şi afirmațiile unor conspiraţionişti conform cărora aceasta este o „planetă-închisoare”.
Cercetătorul John Ball a prezentat ipoteza grădinii zoologice în lucrarea sa din 1973. El a scris: „Viața inteligentă extraterestră poate fi aproape omniprezentă. Eșecul aparent al unei astfel de vieți de a interacționa cu noi poate fi înțeles în termenii ipotezei că ne-au lăsat deoparte ca parte a unei zone sălbatice sau a unei grădini zoologice”. Mai târziu, el a scris într-o altă lucrare de cercetare: „Extratereştrii pot să ne urmărească în mod discret și discret, dar să nu se amestece”.
În 2016, un alt cercetător, pe nume Josh Hrala, declara că, deși ipoteza grădinii zoologice presupune existenţa extratereștrilor, poate motivul pentru care ei nu interacționează cu noi este acela că nu vor să aibă nicio influență asupra societății noastre și vor doar să ne observe de departe. Un fost agent special de contrainformații al Armatei Americane, cercetătorul în domeniul OZN-urilor, Luis Elizondo, era de acord cu ipoteza grădinii zoologice, imaginându-și că Pământul era în esență o grădină zoologică condusă de extratereștri spațiali: „Dacă se dovedește că omul este de fapt doar un alt animal din grădina zoologică? Dacă suntem doar o altă expoziție în interiorul grădinii zoologice? Ce ar însemna asta pentru noi?”
Ipoteza grădinii zoologice este una dintre multele teorii care implică viața extraterestră, dar este cu siguranță este o ipoteză interesantă de luat în considerare. „Se pare că extratereștrii impun o „carantină galactică”, deoarece își dau seama că ar fi perturbator cultural pentru noi să aflăm despre ei”, a declarat cercetătorul Jean-Pierre Rospars, de la Institut National de la Recherche Agronomique (INRA), care a participat la atelierul METI.