Imagine: generata de Microsoft Designer
Noua Guinee este o insulă situată în Oceanul Pacific, în apropiere de Ecuator, în nordul Australiei de care o separă strâmtoarea Torres. Partea de vest a insulei Papua de vest după războiul din 1963 aparține de Indonezia, iar partea de est a insulei în anul 1975 se declară independentă sub numele de Papua Noua Guinee.
În anii ’30, putem citi următoarea ştire interesantă:
* Interiorul Noii Guinee prezintă un teren virgin din toate punctele de vedere pentru exploratori și antropologi. Doi exploratori australieni au reușit să pătrundă cu avionul in inima pădurilor insulei. Ei au descoperit acolo un popor de aproximativ 200.000 indivizi, care nu au nicio asemănare și nicio înrudire cu ceilalți locuitori ai insulei.
* Antropologii englezi, anunțați de această curioasă descoperire, au luat și ei în cercetare neamul nou descoperit. Poporul acesta are instrumente agricole foarte primitive, dar este foarte priceput în cultivarea pământului și, mai ales, atrage atenția marea lor îndemânare în irigarea ogoarelor. Afară de aceasta, au foarte bune cunoștințe de astronomie.
* Toate constatările de mai sus au făcut pe antropologi să se întrebe dacă nu au de-a face cu egipteni. Presupunerea pare a fi verificată de multe fapte. Armele folosite de acești primitivi se aseamănă cu armele vechilor egipteni. De-asemeni instrumentele lor muzicale și religiile (au două culturi deosebite). Antropologii trag din toate acestea concluzia că se găsesc în fața urmașilor unor navigatori egipteni, naufragiați pe coasta Noii Guinee acum câteva mii de ani. Fără să se amestece cu ceilalți locuitori ai insulei, egiptenii au continuat să trăiască civilizația lor.
În articolul acesta din 2021 – Vechii egipteni făceau călătorii regulate tocmai până în Australia? O mare enigmă a istoriei… – arătam existenţa multor indicii că vechii egipteni au vizitat în trecutul îndepărtat tocmai continentul Australiei.