Steaua Betelgeuse si meditatia anahatei chakra

Ceva magic si profund apare atunci cand datele astronomice se combina cu studiul anumitor invataturi stravechi ale omenirii. Stiinta moderna, combinata cu adevarurile stravechi metafizice dau o noua infatisare asupra religiilor si mitologiilor lumii.
Misterioasele brate ale galaxiei noastre
Dar mai intai sa incepem cu un adevar din astronomie. Galaxia noastra, galaxia Calea Lactee are forma unui disc plat cu o accentuata umflatura la mijloc, vazuta din profil. Dimensiunile galaxiei sunt de 85.000 x 15.000 ani lumina. Privita din fata, galaxia are forma unei spirale cu mai multe brate, avand in centru o aglomerare, un nucleu. Bratele spiralei au ramificatii numeroase, iar in apropierea centrului galactic ele se pot cu greu detecta, acolo parand a fi foarte apropiate una de cealalta.
Bratele galaxiei sunt alcatuite dintr-un amestec de materie stelara si si materie difuza, indepartandu-se pana la 35.000 – 40.000 ani lumina de centru. Unele din aceste brate au putut fi identificate, cu ajutorul undelor hertziene si radiotelescoapelor. Au fost astfel identificate trei brate, numele acestora fiind dat dupa numele constelatiilor in directia carora se vad de pe Terra: bratul Orion, bratul Sagetatorul si bratul Perseu. Soarele se gaseste in vecinatatea ramificatiei unui brat (bratul Orion) care porneste din directia stelei Alfa a constelatiei Lebada.
Betelgeuse, o stea gigantica
La jonctiunea dintre bratul Orion si alt brat mai masiv poate fi gasita una dintre cele mai mari stele din intreaga galaxie, Betelgeuse. Situata la circa 520 de ani-lumina fata de Pamant, Betelgeuse este de aproape de o mie de ori mai mare decat Soarele. Daca Soarele ar avea marimea unui mingi de fotbal, atunci steaua Betelgeuse ar fi asemenea unui stadion de fotbal. Masivul astru ceresc poate fi observat cu ochiul liber ca fiind o stea de culoare portocalie-rosie.

Razele cosmice ne vin si din Betelgeuse
Betelgeuse este o stea despre care s-a vorbit in multe culturi ezoterice, printre care in cartile scrise de Alice Bailey, ce prezinta invataturile maestrului tibetan Dhjwal Khul. Astfel, in cartea din 1919, maestrul tibetan ne invata ca „umanitatea si intregul nostru sistem solar de razele ce vin din alte stele”. El a adus aminte de fortele potente ce provin de pe steaua Betelgeuse. Astazi, stiinta moderna recunoaste faptul ca planeta noastra este constant bombardata de particule de inalta frecventa (radiatii) ce provin din spatiul extraterestru.
Fiinta uriasa din galaxia noastra
Dhjwal Khul ne explica mai departe ca asterismul Carul Mare (un grup de 7 stele: Dubhe, Merak, Phecda, Megrez, Alioth, Mizar, Alkaid) este de fapt centrul unei imense fiinte, al carui corp subtil (eteric) este compus din sapte sisteme solare, fiecare din ele actionand ca un centru energetic. Steaua Sirius reprezinta cel de-al treilea ochi al acestei mari fiinte, Pleiadele (aglomeratii de peste 1.000 de stele, dintre care cele mai stralucitoare sunt Alcyone, Atlas, Electra, Maia, Merope, Taygeta, Pleione, Celaeno, Sterope, Asterope) este centrul gatului acestei fiinte, iar Soarele este conectat la centrul inimii. Aceasta incredibila fiinta cosmica uriasa este prototipul fiintei umane, conform expresiei „Asa cum este si sus, se afla si jos”. Astfel, trupurile noastre umane sunt modele in miniatura ale acesti vaste fiinte in care noi traim. Si, ceea ce sufletul este pentru om, asa reprezinta si Betelgeuse pentru intregul nostru sistem solar.
Sirius, Pleaidele si Carul Mare: stelele venerate de stramosi
Stramosii nostri, poate intelegand mai bine aceasta realitate descrisa mai sus, au evidentiat-o in templele sacre construite. Un numar de temple grecesti au fost orientate catre rasaritul sau apusul Pleiadelor. In vechile traditii aztece si mayase, atunci cand Pleiadele se aflau la punctul lor maxim de stralucire, acest lucru reprezenta un eveniment de mare importanta. In vechiul Egipt si in Sumeria, Sirius era considerat ca un zeu suprem, iar Pleiadele o formatiune asociata acelui zeu. Anumite triburi din Africa, chiar si in ziua de astazi venereaza steaua Sirius ca o entitate suprema.
Stelele din Carul Mare erau venerate de vechii chinezi ca fiind „palatul celestial al Domnului”, iar hindusii le vedeau ca fiind cele sapte kumaras (zei) ai paradisului. Au observat aceste popoare stravechi vreo relatie dintre trupul uman si aceste corpuri ceresti?
Cum ne poate afecta steaua Betelgeuse pe noi?
Revenind la steaua Betelgeuse, se poate pune intrebarea justificata: cum ar putea o stea situata la o asemenea distanta sa ne afecteze? Buna intrebare! Fara indoiala, cercetarile pana in prezent in domeniul campului magnetic arata faptul ca acesta arata ca tentaculele unei caracatite imense. Astronomii, aflati la inceputul intelegerii lumii electromagnetice in care traim, isi dau seama ca spatiul este umplut cu linii magnetice de forta emise de catre stele, si ca stelele mai mici sunt „impachetate” in interiorul unor campuri magnetice largi ale stelelor mai mari.
Se stie ca Pamantul si campul sau magnetic acopera campul magnetic al Lunii; Soarele si campul sau magnetic acopera toate planetele care orbiteaza in jurul sau. Stelele Sirius A si B genereaza un camp magnetic de un miliard de ori mai mare decat cel al Soarelui, putand astfel cuprinde acest sistem solar, precum si multe alte sisteme. Acelasi lucru e valabil si pentru imensul camp magnetic emis de steaua Betelgeuse.
Mayasii si armonia numarului 52
Hindusii credeau inca din vremuri imemoriale ca Pamantul nu este altceva decat o fiinta vie care este animata de „curenti” spirituali. Invatatorul tibetan Dhjwal Khul a scris nenumarate volume despre fortele si emanatiile pe care le intalnim in spatiul cosmic. Mayasii care vorbeau de „razele ce ne penetreaza din Cosmos”, aveau o intelegere extraordinara al acestor realitati, impreuna cu uimitoarele cunostinte despre undele armonice si teoria rezonantei. Ei isi bazau calendarul, neintrecut nici de cele mai uimitoare super-calculatoare din ziua de azi, pe cifra 52, care ar fi in rezonanta cu semnificatiile majore ale lumii noastre.
Iata cateva exemple uluitoare legate de cifra 52 (cu cateva variatii, in plus sau in minus), care ar putea sa ne puna pe ganduri:
1) Perioada orbitala a Pamantului (1 an de zile) este divizata in saptamani, ale caror numar este de 52.
2) Betelgeuse are un ciclu care se repeta odata la 5,2-5,5 de ani.
3) Campul magnetic al Soarelui are un ciclu de 11 ani; la jumatatea ciclului, avem 5,5 ani.
4) Perioada orbitala al lui Jupiter este de 11,86 de ani (mijlocul acestui ciclu este la 5,93 de ani).
5) Perioada orbitala al celor doua stele (Sirius A si Sirius B – stele care la fel se presupune ca influenteaza electromagnetic Pamantul) este de circa 50 de ani.
6) Distanta de la Soare la steaua Betelgeuse este de 520 de ani lumina (52 x 10).
7) Distanta de la Soare la steaua Antares (o alta super-giganta, care se presupune, de asemenea, ca ne influenteaza electromagnetic) este tot de 520 de ani-lumina, numai ca acest astru este situat in directia opusa, fata de Betelgeuse. Nu-i asa ca-i intrigant ca Soarele nostru exact la jumatatea distantei dintre cele mai mari stele super-gigant cunoscute pana acum?)
Trebuie spus insa ca, daca am primi direct vibratiile de la steaua Betelgeuse, viata pe Pamant n-ar mai putea exista asa cum o cunoastem noi. De fapt, fiecare camp magnetic poate juca rolul unui amortizor al lumii noastre, ca un invelis izolator care ne protejeaza de „pasiunea arzatoare” a acestei mari stele.
Corpul eteric si campul magnetic
Cercetari suplimentare au aratat faptul ca ceea ce oamenii de stiinta au denumit campul magnetic, este sinonim cu ceea ce ocultistii au denumit „corp eteric”. Dar ce reprezinta corpul eteric? Conform invataturilor stravechi, acest corp subtil este alcatuit din fibre fine intretesute de materie de inalta vibratie, deasupra carora trupul fizic, mai dens, este construit. Toate fiintele vii poseda aceasta retea energetica, compusa din linii de forta care unifica materia si creeaza formele organizate. Intrucat filamentele sunt de natura electromagnetica in natura, atunci cand o parte semnificativa din ele se intersecteaza, apar vartejuri de energie. Aceste vartejuri de curenti magnetici atrag particulele, oferind astfel „schita” sau fundatia pe care materia este cladita. Hindusii numesc aceste mici vartejuri „nadis”; atunci cand un numar mai mare de linii de forte se intersecteaza, apar chakrele, sau centrele polarizate de energie.
Putem rezona cu frecventele stelei Beltegeuse
Ce importanta ar avea toate aceste lucruri pentru noi? Daca Betelgeuse este „frecventa-mama” pentru planul eteric, datorita influentei sale magnetic enorme, am putea crea noi o vibratie mai inalta in corpurile noastre eterice, acordandu-ne constient pe frecventa sa? Se stie principiul rezonantei: daca exista doua obiecte ce au aceeasi vibratie naturala, si unul din obiecte emite un sunet, celalalt va incepe sa vibreze in acord cu el. Cunoastem cazul a doua violine care se afla in aceeasi incapere, iar cand unul din ele va incepe sa cante, aceleasi corzi vor incepe sa vibreze si la cealalta violina. Poate ca Betelgeuse imprima frecventa sa in tot materialul eteric din bratul Orion al galaxiei. Daca Betelgeuse ofera energie din campul sau magnetic inclusiv noua, atunci unii din noi deja rezoneaza cu frecventele sale inalte.
Meditatii stelare pentru activarea chakrelor
Pornind de la premiza ca sistemul energetic uman este modelat dupa marea fiinta cosmica, descrisa in acest articol, s-ar putea ca fiecare din cele 7 chakre ale fiintei umane sa rezoneze cu cate o stea. Astfel, vizualizarea si meditatia cu oricare din aceste stele (Sirius, Soarele, Pleiadele, Carul Mare etc.) ar putea stimula chakra corespondenta din corpurile noastre eterice. De exemplu, daca doriti sa va deschideti chakra inimii (anahata chakra), atunci faceti meditatii cu Soarele sau cu Betelgeuse; daca doriti sa va activati cea de-a sasea chakra (cel de-al treilea ochi), atunci meditati cu Sirius; daca doriti sa va activati de-a saptea chakra, atunci folositi-va de Carul Mare.
Fiecare din campurile magnetice in care locuim rezoneaza la o frecventa specifica, impartasind unica sa calitate ansamblului ceresc? Aceasta intrebare si multe altele din acest articol pot ramane fara raspuns. Dar prin experimentare si prin intuitie, adevarul ne poate fi revelat. Dar stelele ne ghideaza viata mai mult decat ne putem imagina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate