De ce suntem obsedați de Marte? Este posibil să avem amintiri inconștiente ale acestei lumi, care a fost planeta noastră ancestrală de origine?

Imagine: generata de Microsoft Designer
Oamenii au fost întotdeauna fascinați de planeta Marte. Acel punct roșu strălucitor de pe cer a inspirat legende și povești bizare și surprinzătoare. De ce suntem obsedați de „planeta roșie”? Este posibil să avem amintiri inconștiente ale acestei lumi ca planetă ancestrală de origine?
De câțiva ani, Marte a fost în prima pagină a ziarelor, deoarece NASA, guvernele lumii, SpaceX și miliardarii lumii se concentrează pe „planeta roşie”. Marte este o obsesie absolută, dar de ce? După toate indicațiile, Marte este un deșert rece și pustiu. Ai putea călători în Deșertul Atacama, în Chile, și să trăiești o experiență mult mai asemănătoare cu cea de pe Marte. Care este mai exact atractia lui Marte? Este doar ideea că nu vrem să fim singuri în Univers? Este ca și cum oamenii au o dorință înnăscută de a ajunge pe Marte.
Având în vedere pericolele, s-ar crede că ar trebui să ne concentrăm mai mult pe salvarea mediului de aici, pe Pământ. Cu toate acestea, miliardarul Elon Musk a spus că este hotărât să călătorească pe „planeta roșie” în ciuda tuturor pericolelor. Într-o zi, el speră să înființeze o civilizație marțiană autosuficientă.
Multe specii de pe Pământ simt nevoia instinctivă de a se întoarce la locul lor de origine. Pentru a ajunge acolo, ele sunt capabile de fapte extraordinare de rezistență. Potrivit teoriei astronauților antici, viața de pe Pământ şi-ar fi putut avea originea pe Marte cu miliarde de ani în urmă. Cu aproximativ 4 miliarde de ani în urmă, Marte semăna mai mult cu Pământul, dar și-a pierdut câmpul magnetic din motive necunoscute. Vânturile solare „au dezbrăcat” planeta de atmosfera ei. Pentru a scăpa, poate că viața a călătorit pe Pământ.
În mod surprinzător, ar putea exista un semnal fiziologic că Marte ar putea fi lumea noastră originală. Autorul Michael Bara scrie: „Când astronauții călătoresc în spațiu, ritmurile lor circadiene, ceasurile corporale, se schimbă de la o zi de 24 de ore la una de 24,9 ore; și se dovedește că aceasta este perioada exactă de rotație a unei zile pe Marte”. Prin urmare, Bara sugerează că este o dovadă că oamenii care merg pe Marte se pot întoarce acolo după mii de ani. În special, la mulți oameni, ritmul circadian este mai aproape de 24 de ore și 11 minute. Pe Marte, o zi durează aproximativ 24 de ore și 40 de minute. Aici, pe Pământ, „ceasul corporal” uman poate tinde să circule între 24,2 și 24,9 ore. Cu expunerea la lumina Soarelui, tinde să rămână sincronizat cu ziua de 24 de ore.
În 2020, Haim Eshed, șeful securității spațiale israeliene timp de 30 de ani, susținut că există o bază subterană secretă pe Marte (citiţi mai multe în acest articol: Dezvăluiri halucinante ale unui fost șef israelian de securitate spaţială: SUA şi Israelul se află în contact cu extratereştri dintr-o Federaţie Galactică. Există şi o bază secretă pe Marte…). Acolo, astronauții americani și extratereștrii ar lucra împreună și ar fi făcut-o ani de zile. Desigur, mass-media mainstream îl poate respinge imediat pe Eshed ca fiind nebun, dar trebuie să avem mintea deschisă.
Potrivit lui Nick Pope, fost cercetător OZN pentru Ministerul Apărării din Marea Britanie: „Cred că următorii câțiva ani vor fi absolut cruciali în cercetarea pe Marte. Vedem misiune după misiune după misiune și, din nou, ne-am putea întreba, de ce? Oare pentru că atunci când omenirea se extinde în Cosmos, va trebui să avem o bază planetară? Marte este un loc bun pentru asta”. Este cu siguranță un lucru de bun simț că oamenii au nevoie de o bază cosmică – și cea mai bună ar fi o bază pe Marte.
Astăzi, Marte este o planetă moartă, dar există planuri de terraformare a planetei, care să fie readusă la condițiile asemănătoare Pământului în trecutul său îndepărtat. Astfel, planeta ar putea fi încălzită prin explozia de bombe nucleare pe calotele polare marțiane. Totodată, oamenii de știință au idei pentru a redirecționa cometele sau asteroizii pentru a lovi Marte.
Starea actuală a lui Marte este opusă celei de astăzi a Pământului. Deși avem prea mult dioxid de carbon din cauza activităților noastre, „planeta roșie” nu are suficientă cantitate pentru a crea o încălzire globală benefică. Este păcat că nu putem exporta excesul de CO2 pe Marte, deși tot nu ar fi suficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate