Atunci cand calatorim in strainatate, suntem tentati sa gustam anumite alimente noi, dar care pot fi foarte periculoase pentru sanatatea noastra. Iata o lista cu aceste alimente, de care ar trebui neaparat sa ne ferim:
Alunele crude de caju – Alunele caju sunt inconjurate de o coaja tare, care contine substante toxice si de aceea este necesar ca fructele sa fie supuse unui tratament termic pentru a neutraliza aceste substante. In cel mai bun caz, te vei alege cu o eruptie pe piele, dar daca vei consuma o cantitate mai mare, caju iti poate fi fatal.
Pestele fugu – Delicatesa japoneza fugu, sau pestele-balon, este atat de periculoasa, incat cea mai mica eroare de preparare poate fi mortala. Acest peste este de obicei consumat crud, astfel incat numai bucatarii cu experienta stiu cum sa-l pregateasca. Organele interne ale acestui peste contin tetrodotoxina, o otrava letala, care este de 1.200 ori mai periculoasa decat cianura. Substanta paralizeaza muschii si duce la asfixiere. Nu exista antidot contra acestei toxine.
Scoicile in sange – Sunt un tip de scoici care se gasesc in Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic si Golful Mexic. Spre deosebire de surorile sale, care sunt sigure pentru consum, acestea ingera bacterii si virusuri, responsabilile de boli precum hepatita. Ea este preparata foarte putin timp, 20 de secunde, astfel incat sangele sa fie cat se poate de proaspat. Iar cei care apreciaza aceasta mancare isi asuma toate riscurile, adica toate tipurile de hepatita.
Branza Marzu – este o branza orginara din Sardinia. Se prepara din lapte de oaie, iar branza este infestata intentionat cu Piophila Casei, „musca de branza.” Rezultatul este o bomba plina de viermi in stare avansata de descompunere. Larvele translucide, pot sari in sus, fiind singura branza pentru care ai nevoie de ochelarii de protectie cand o mananci. Gustul este atat de puternic incat iti poate arde limba, iar larvele trec prin stomac nedigerate, cateodata supravietuind destul cat sa se inmulteasca in intenstine provocand diaree cu sange, plus alte probleme de sanatate. Acesta este si motivul pentru care UE a interzis comercializarea ei.
Sursa: bzi.ro