Arheologii italieni au găsit un mormânt vechi de 2.000 de ani, unde au făcut o „descoperire fără precedent”

O echipă de arheologi a rămas uluită după ce a descoperit o mumie antică perfect conservată de mii de ani în Italia. Descoperirea fără precedent a avut loc după desigilarea unui sarcofag vechi de 2.000 de ani din „mormântul lui Cerber” din Napoli. Rămășițele au fost păstrate datorită cremelor vegetale care au fost aplicate pe cadavre înainte de a a fi sigilate în sarcofag, oferind dovezi noi și detaliate care dezvăluie modul în care Roma antică și-a îmbălsămat proprii morți. Grija specială acordată defunctului și cronologia obiectelor găsite sugerează că acesta ar fi putut fi fondatorul familiei pentru care a fost construit mausoleul.
Anterior, arheologii găsiseră în aceeași zonă un număr mare de morminte datând din perioada Republicii Romane (510 î.Hr. – 31 î.Hr.) până în epoca imperială romană (31 î.Hr. – 476 d.Hr.). „Mormântul lui Cerber”, situat în Giugliano, a fost descoperit în 2023, după ce arheologii au descoperit granița necropolei. O analiză ulterioară a arătat că structura era intrarea într-un mormânt, care prezenta o frescă uimitoare care îl înfățișează pe Cerber, câinele cu trei capete din mitologia greacă antică despre care se crede că este gardianul lumii subterane. Guigliano, situat în Campania, a fost colonizat de grecii antici între secolele al VIII-lea și al VII-lea î.Hr.
Camera funerară a fost descoperită după ce arheologii au observat un zid construit folosind o tehnică de construcție romană antică cunoscută sub numele de „opus incertum”. Metoda aceasta folosea pietre netăiate de formă neregulată și așezate aleatoriu și a apărut în jurul secolului al II-lea î.Hr. Mai târziu, s-a descoperit că acesta era peretele frontal al mormântului, care fusese sigilat cu o lespede grea de tuf, o rocă ușoară, poroasă, formată din cenușă vulcanică și alte sedimente. Pentru a accesa interiorul camerei funerare, arheologii au trebuit să îndepărteze cu grijă plăcile care acoperă deschiderea din tavan, dezvăluind ceea ce experții au spus că este o descoperire „fără precedent”.
Sursa: popularmechanics.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate