Care au fost secretele maestrului chinez Li Ching Yuen, ce a fi trăit 256 de ani, între 1677 şi 1933?

Articolul „Testoasă-Porumbel-Câine”, din numărul din 15 mai 1933 al revistei „Time” relatează istoria celui mai bătrân om de pe planetă – maestrul Li Ching Yuen – care ar fi trăit 256 de ani, având următorul secret al vieții sale lungi: „Păstrează inima liniştită / Stai ca broasca ţestoasă, Mergi vioi ca un porumbel / Dormi ca un câine”.
Se spune că Li Chung Yun s-a născut în 1677 în Chyi Jiang Hsie, provincia Szechuan. Și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în lanțurile muntoase din China, adunând ierburi și cunoştinţe despre longevitate. În 1748, când avea 71 de ani, s-a mutat la Kai Hsien pentru a se alătura armatei chineze ca profesor de arte marțiale și consilier tactic. În 1927, Li Ching-Yuen a fost invitat de generalul Yang Sen să-l viziteze. Generalul a fost fascinat de forța și priceperea sa, în ciuda vârstei sale înaintate. Celebra lui fotografie a fost obținută acolo. Generalul a scris despre bătrânul chinez că „are o vedere bună și un pas vioi; Li are 2 metri înălțime, are unghii foarte lungi și un ten roșu”.
Întorcându-se acasă, a murit în anul 1933, unii spun că din cauze naturale, alții susțin că le-a spus prietenilor că „am făcut tot ce trebuie să fac în această lume. Acum voi pleca acasă”. Şi apoi şi-a lăsat spiritul său să plece.
După moartea lui Li, generalul Yang Sen a investigat adevărul despre trecutul și vârsta lui pretinsă. El a scris un raport care a fost publicat ulterior. În 1933, oamenii intervievați din provincia sa natală și-au amintit că l-au văzut când ei erau copii, el părând că nu îmbătrâneşte prea mult în timpul vieții lor. Alții au spus că el fusese prieten cu bunicii lor. Adevărul despre viața lui lungă s-ar putea să nu fie niciodată rezolvat.
Necrologul lui Li a fost tipărit în „New York Times”, „Time” și în alte publicații. Articolul din „Time” spune că în 1930, profesorul Wu Chung-chieh, de la Universitatea Chengdu, a găsit înregistrări de la guvernul imperial chinez care îl felicita pe Li Ching Yuen la 150 de ani de naștere, în anul 1827.
În cartea sa „Secretele antice ale tinereții”, Peter Kelder aduce o poveste remarcabilă despre Li Ching Yuen, spusă de unul dintre discipolii săi, maestrul Taiji Quan Da Liu. El a povestit că, la 130 de ani, Maestrul Li a întâlnit în munți un pustnic mai în vârstă care l-a învățat Baguazhang și un set de Qigong cu instrucțiuni de respirație, antrenament de mișcări coordonate cu sunete specifice și recomandări dietetice. Da Liu relatează că maestrul său a spus că longevitatea lui „se datorează faptului că am efectuat exercițiile în fiecare zi – în mod regulat, corect și cu sinceritate – timp de 120 de ani”.
Dr. Yang Jwing-Ming, în cartea sa „Muscle/Tendon Changing and Marrow/Brain Washing Chi Kung”, spune că Li Ching-Yuen a fost un maestru chinez priceput în Qigong, care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în munți.
Maestrul taoist Liu Pai Lin, care a locuit în Sao Paulo, Brazilia, din 1975 până în 2000, a avut în sala de clasă o altă fotografie a maestrului Li Ching Yuen, necunoscută în Occident. În această fotografie, fața lui este clar vizibilă, la fel și unghiile lungi și ondulate. Maestrul Liu îl întâlnise personal în China și îl considerase unul dintre maeștrii săi. El obișnuia să spună că Maestrul Li i-a răspuns că practica taoistă fundamentală este să înveți să păstrezi „Vidul” (Wu Wei).
Se spune că Li Ching-Yuen a folosit Gotu Kola și alte ierburi chinezești pentru a cuceri longevitatea. Un înțelept indian în vârstă de 107 ani, pe nume Nanddo Narian, spune că Gotu Kola este o plantă care furnizează ingredientul ce lipsește în dieta unui bărbat, fără de care nu poate niciodată controla boala și îmbătrânirea. El a descoperit că această plantă este cel mai bun tonic și are cei mai buni nutrienți pe bază de plante.
Totuşi, scepticii se îndoiesc că o astfel de vârstă (256 de ani) ar fi posibilă la oameni. Potrivit legendei, de-a lungul vieții, maestrul chinez ar fi avut 23 de soții și aproximativ 200 de descendenți. Dacă ar fi adevărată, asta l-ar face pe Li Ching-Yuen de departe cel mai bătrân om din lume din lumea modernă. Dar totuşi să nu uităm că, potrivit Bibliei, există oameni care ar fi trăit în vremuri străvechi chiar şi sute de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate