Ce putere avea americanul ăsta de putea să-şi imprime gândurile direct pe un aparat foto Polaroid? Cazul Ted Serios

Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)
Ted Serios (1918 – 2006) a fost un american din Chicago, cunoscut pentru producția sa de „gândografii” pe filme Polaroid. El a susținut că acestea au fost produse folosind puterile sale psihice. Afirmațiile lui Serios au fost susținute de un psihiatru din Denver, Jule Eisenbud, care a publicat o carte intitulată „Lumea lui Ted Serios: Studii „gândografice” ale unei minţi extraordinare” (1967), susținând că abilitățile lui Serios erau autentice.
Evoluția acestui individ a fost una bizară. El își descoperă capacități psihice ieșite din comun în 1955, când lucra într-un hotel din Chicago, unde i se constata capacitățile de hipnoză mediumnică și de viziune la distanță. Într-una din proiecțiile sale astrale, el întâlnește „imaginea” unui fost pirat, Jean Lafitte, care îl conduce către locația unei comori ascunse în Florida. Nu reușește însă sǎ o descopere și încearcă fǎră succes să constituie un grup de finanțatori care să-i permită continuarea explorărilor. Mai mult, spiritul lui Lafitte îl părăsește tocmai în mijlocul unei asemenea căutări. Atunci, unul din participanți, George Johannes, îi dă mai mult în glumă un aparat de fotografiat, sugerându-i să imprime pe peliculă imaginea pe care o avea în minte. Spre stupoarea generală, la developarea filmului apar cu adevărat imagini psihic induse! Gândografia se născuse în Statele Unite.
Psihiatrul Eisenbad este cel care, după ce îl întâlnise în 1964 la invitația directorului revistei „Fate”, îl supune pe Serios unei îndelungate serii de investigații. Experimentele, care aveau să dureze trei ani, constau în psihoinducerea imaginilor unor construcții, monumente sau alte structuri, pe care mediumul le producea stând în fața unui aparat de tip Polaroid. Imaginile obținute cu aparatul Polaroid, fiind imediat developate, se elimina orice prezumție de contrafacere. Pe baza acestor cercetări, Dr. Eisenbach publică lucrarea amintită mai sus. Iar capacitatea de a realiza imagini ale unor obiecte specifice, îl face deosebit de interesant pentru cei ce urmăreau obținerea unor informații cu caracter secret al obiectivelor astfel abordate, deci şi pentru serviciile secrete.
Şi alți cercetători s-au apropiat de cazul Ted Serios. Dr. Ian Stevenson și J.G. Pratt de la Facultatea de Medicină a Universității din Virginia (SUA), l-au studiat pe parcursul a 800 de ședințe și au declarat că nu au putut descoperi din partea acestuia vreun act de natură suspicioasă înainte sau după experiențe. Condițiile de iluminare au fost foarte diverse: de la obscuritate totală, până la iluminarea obiectivului aparatului cu o sursă de 200 de wați de la o distanță de 1 m! Producția sa imagistică nu a avut de suferit, ea înregistrând aproximativ 50 de fotografii pe zi. Distanțele de la care el reușea sa impresioneze filmul introdus în aparat variau de la câțiva centimetri la peste 20 de metri, distanța minimă fiind de câțiva milimetri.
Nici măcar pus într-o cușcă Faraday, Ted Serios nu a putut sa fie împiedicat să-și realizeze gândografiile sale: era acum clar pentru oricine ca fenomenul și energiile implicate nu erau de natură electromagnetică!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate